Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování a nepochopitelný recyklát situací z originálního Airplane. Finkleman sice pochopil, v čem tkví kouzlo humoru bratří Zuckerů a Abrahamse, jenomže znáte to - když dva dělají totéž, není to totéž. Komika ZAZ je podstatně chytřejší, zde si tvůrci spíše vystačí s jednoduchými narážkami, které sice pochopíte, ale ani se moc nepobavíte (E.T. u telefonního automatu). Ani ti herci už nehrají tak dobře, jak v původním filmu. Dvě hvězdy dávám za pár novátorských prvků, jinak film spíše nudí. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Trošku útlm oproti jednotke - absencia Leslieho Nielsena...ale je tu William Shatner :D...niektoré vtípky sa proste neomrzia...a proste toto patrí ku klasike paródií, ktoré nutno vidieť..či už je to vždy skvelý Lloyd Bridges alebo prehrávajúce dialógy, pri ktorých sa človek váľa smiechmi po zemi...vynikajúce ()

Reklama

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla ''první bláznivou vlaštovkou'', tohle je už skoro dokonalost. Propracovanější a zábavnější vtipy a hlavně svižnější spád událostí. Na spoustu následovníků v rámci žánru to pořád ještě nemá, ale už se to blíží. Škoda jen že tento sequel na první díl odkazuje až moc, takže pocit ''nastavované kaše'' je tu trochu znát. A přitom to není vůbec nutné. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Před pár lety bych dal určitě víc, ale nyní musím konstatovat, že se Připoutejte se prosím již okoukalo. Postupy, jak dělat vtípky jsou stále stejné: doslovnost a absurdní paralely. A tak začne po chvilce trochu nudit ... respektive po několikátém shlédnutí. Sice stále baví, ale již to není jaksi ono. Nejlepší zápich je rozhovor kapinána Overa s klukem a psem, panna s oslem a navádění na přistání velitelem Alfa Beta. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dvojky jsou často slabší než jedničky. K téhle bych se ani nedostal, jelikož mě bůhvíjak neoslovila ani jednička, pokud bych zde nedostal příslib sci-fi. Popravdě jsem se bál, že tu bude jen nějaký krátký prvek (třeba že letadlo zničehonic, v rámci nějakého zvratu, na chvíli vyletí do vesmíru) a konec, ale ne, kupodivu je sci-fi přítomno celou dobu. Hlavně díky tomu, stejné výstavbě narativu a nemalému počtu gagů "okopírovaných" z jedničky mi přijde, že dvojka Připoutejte se není typickou dvojkou, ale spíš remakem jedničky podle Finklemana - jen teda s nutnou návazností na jedničku. Těší mě už jen to, že (především) scénárista podle všeho naprostých propadáků ji dokázal věrně zopakovat, funkčně udržet pohromadě a zanechat ji zhruba na stejné úrovni. Něco na mě zapůsobilo a rozesmálo, něco mi přišlo spíš trapné, poutavější to pro mě bylo víc než jednička, jelikož díky návaznosti je to narativnější (když už bych je měl porovnávat), ale ta zase vede v tom, že byla objevnější a hlavně byla první. Proto mi jednička sedla maličko víc, protože tady už jsem věděl, do čeho jdu, ale ono je možná jedno, kterým dílem začnete, když jsou všechny o tom samém a best of v sobě má každý díl. Možná bych byl z dvojky spokojenější, kdybych ji viděl dřív - ale to už se nikdy nedozvím. 3* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama