Reklama

Reklama

Zmizení

Trailer

Brendan Frye je spolužáky ze školy označován za podivného samotáře. Jen tak se ničeho nevyleká a má na věci svůj vlastní názor. Je také stále dost zamilován do své přítelkyně Emily, která se s ním před třemi měsíci rozešla a zmizela. Když se mu dívka konečně po telefonu ozve, má vyděšený hlas a žádá jej o pomoc. Brendan ani na okamžik nezaváhá, pomocníkem v pátrání po Emily mu je pouze kamarád Brain, jenž má o dění na škole dokonalý přehled. Oba studenti přitom tuší, že celá věc nejspíše "pořádně smrdí" a že s ní má něco společného některý z členů zločineckého gangu mladistvých ve městě.
Detektivně laděný příběh, odehrávající se v prostředí střední školy v jižní Kalifornii, natočil Rian Johnson, který si k němu napsal také scénář. Film svým dějem plným zvratů, určitým tajemstvím i dalšími prvky připomene tak zvanou americkou "drsnou školu". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Obrovskej respekt. Crossover, kterej na papíru vypadá, že snad ani nemůže fungovat, ale v pohybu dává ránu za ranou, kombinuje noirový trademarky, přepisuje je do středoškolskýho univerza a vítězí na tolika směrech, že se mi to ani věřit nechce. A Joseph Gordon-Levitt je nejlepší noir hrdina asi tak od...padesátejch let. A to jsem ho nikdy nemusel. Ani nevim, proč nedávám pět. Za málo peněz, hodně (...). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Musíte se do toho víc položit.......... Zpočátku to bylo trochu nepřehledný a zatím nikdo netuší kdo je Cihla a co je Drak. Vlastně se principem flashbacků pomalu dovídáme, co se vlastně stalo Emily (Emílie De Ravin) CITÁT - Cihla, špatná cihla, rambo a chudák Frisco a ten Drak............. Brendan (Joseph Gordon-Levitt) se infiltruje do skupiny prodávající drogy aby zjistil, kdo a proč zabil Emily. Že je mrtvá tuší divák již z prvních záběrů. Film má takový polo noir nádech což možná zní divně, ale ty prvky tu jsou. Krimi, vypravěč, temná místa, čin již skoro prozrazen a ponurý průběh mířící možná ke špatnému konci. Rozhodně jsem se nenudil. Ale snad vše co jsem napsal bude omyl, jeden velký omyl. CITÁT - Stalo se, taťko zasranej............ ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Něco jako detektivka,ale z prostředí školy kde sám vyšetřovatel je student Brendan Frye snažící se přijít na kloub zmizení jeho nedávné přítelkyně Emily.Cesty ho zavedou mezi různé lidi ,ale nečekejte kdovíjak velké záhady a ta mysterióznost vězí nejspíš hlavně v tom,že dlouho nebudete vědět jak to nakonec celé dopadne.Pro mě Žánrově průměrnější snímek,ale výkon Josepha Gordona-Levitta je dobrý a chlapec zraje jak víno.Za mě celkově 65% a tři hvězdy. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu jinej film o mladejch – díky chování hlavního hrdiny. Málokdo si nechá dát dobrovolně na budku a jde do rizika, kdy mu jde o kejhák. Byl to hezky zamotanej „detektivní“ příběh, kdy kluk hledá bejvalku, která se sčuchla s feťákama. Pominu, že jde o typ snímku, kdy se celou dobu řeší záhada a až v závěru si scénárista vyhoní triko nad svou vynalézavostí. Mně zaujala otázka co dělat, když se bejvalka podle vás dostane na šikmou plochu. Být za blbečka? Pomáhat jí, i když o to nestojí? Říct si dobře jí tak? Nebo má člověk jen zkreslenou představu? No nic, to už s filmem nesouvisí. V něm mě herecky zaujala Nora Zehetner. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 3 | humor 0 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Atmosférická, mysteriózní detektivka natočená stylem, že jsem celou dobu čekal na nějaký nadpřirozený psycho zvrat typu "všichni obyvatelé městečka jsou mimozemšťani/roboti/klony" ... a ono prd. Obyčejný příběh zabalený ve velmi slušivém režijním kabátku, stylově možná až příliš přeplácaném. Na další tvorbu režiséra Johnsona jsem zvědav, ale tohle mi bohužel úplně nesedlo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl celý stříhán na domácím počítači. (montana_cz)
  • Signál kterým Brendan instruuje Lauru (dlouze, krátce, dlouze, krátce) je stejný jako ten, který říká Humphrey Bogart v klasickém noir filmu Maltézský sokol. (montana_cz)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Poslední podfu(c)k

Poslední podfu(c)k

12.10.2006

Nováčik Rian Johnson, autor nízkorozpočtového high school noiru Brick, vymetače nejrůznějších filmových festivalů, se opět chystá vkročit do nezávislých vod, tentokrát však s oscarovým záchranným… (více)

Reklama

Reklama