Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že rodiče vašeho vyvoleného by nemuseli být vaší osobou nadšení? Žádné strachy, pokud jste se nic netušíce nerozvalovali po pohovce v ordinaci s vaší potenciální tchyní a nevykládali jí podrobnosti z vašeho vztahu, tak to tak hrozné určitě nebude. Scénu, kdy nevinně nevědomá Rafi líčí zuby skřípající Lise své nadšení z jisté části těla Lisina syna, jsem proplakala smíchy. Ovšem nutno říci, že jakkoli je Uma herečka více než schopná, nebýt Meryl, byl by to nanejvýš slušnější nadprůměr. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rafi je 37 a právě se rozvedla. Se svým rozčarováním se pravidelně svěřuje své terapeutce Lise, vlastně skoro kamarádce „ Podepsal to tak rychle, já jsem alespoň předstírala, že se pokouším se nad vším ještě jednou zamyslet“. Ale vzpomínky na svého bývalého brzy vymění za nadšené vyprávění o svém novém a poněkud mladším příteli. Každou další návštěvou je její přítel ještě o něco mladší a vyprávění intimnější. Až najednou věk pasuje (23 let) a a někdy prostě nastanou situace, kdy i psychoterapeut potřebuje radu profesionála ze svého oboru a to nejenom tu etickou. Tradičně skvělá Meryl ve filmu, který je něco víc než jen vtipným příběhem matky, zaskočené láskou svého syna k trochu dospělejší přítelkyni, které navíc její profese dává možnost dozvědět se víc než je mnohdy vhodné. Je to hlavně o porozumění, okouzlení, o odvaze vpustit si někoho do svého soukromí, o důvěře, ale i o všedních dnech, kdy jsou problémy ve vztazích tak nějak víc vidět. „Občas se zamiluješ, něco se naučíš ... a ... pohneš se dál. A tak to má být.“ ()

Reklama

JayZak 

všechny recenze uživatele

Ano, není to "klasika" ve stylu hollywoodských patetických bullshitů, ale i tak mě to nepřesvědčilo. Uma Thurman je sladká, a pro roli se celkem hodila, Meryl Streep nedostávala moc prostoru a hlavní mužský představitel Bryan Greenberg je pro roli spíše nevýrazný a nějak jsem mu to nevěřil. Právě proto, že se to liší od všech těch Krásných pokojských, mělo to potenciál být mnohem chytřejší. Třeba z psychoanalitických sezení se dalo vytřískat mnohem víc a nějaký ten vtip by taky neuškodil. Takhle je to jenom průměrná, lehce vybočující romantika s pro mě až příliš velkou dávkou cukru. Ženám bych to ovšem doporučil, protože ty většinou sladívají více než muži :). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bez jediného klišeovitého klopýtnutia Prime servíruje suverénnu romantiku s peknou myšlienkou a do plna naplnenú úsmevom. Plné hodnotenie možno trochu s prižmúreným okom, ale zaslúžene, lebo podobných filmov sa za mlákou urodí poskromne. Veľmi milé prekvapenie ku ktorému sa ešte rád vrátim. P.S. Ústredné herecké trio je dokonalé. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ignorovat prvních čtyřicet minut, je to úplně všední a nezáživná romantická ani ne komedie. Brát prvních čtyřicet minut na vědomí, je to lehoučce originální, nezáživná romantická ani ne komedie. Střídavě vážné drama, pateticky romantický film a roztomilá komedie se nikdy nesloučí do fungujícího celku. Ben Younger si na sebe nachystal past, když se rozhodl obsadit dvě výborné herečky, oběma dát dostatečný prostor a zároveň zajistit, aby ani jedna nezůstala po těch sto minutách nešťastná. Zajímavý nápad, dobří herci, špatný film. 40% Zajímavé komentáře: Adrian, Lynn, novoten, RAiken, Mahalik ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Bryan Greenberg je ve světě celovečerních filmů v podstatě nováčkem, neboť Prime je zatím jeho třetí projekt po Žalobě (r. Steven Zailian, 1998) a Perfektním skóre (r. Brian Robbins, 2004). (imro)
  • Na začátku filmu jdou hlavní představitelé do kina. Na programové tabuli je napsáno Blow-up (Zvětšenina) a Zabriskie Point (oba filmy jsou dílem známého režiséra Michelangela Antonioniho), jenže ve scénách v kině zjistíme, že ve skutečnosti promítají nějaký animovaný film. (Rodriguez)
  • Ben Younger připravoval scénář k Prime osm let, a začal ho psát ještě před svým debutem Riziko (2000). Younger vystudoval politologii a mimo režie se věnuje také psaní pro noviny The New Yorker. (imro)

Reklama

Reklama