Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raketa na Měsíc (1958) měla svoji premiéru necelý rok před tím, než na přirozeném satelitu naší planety přistála první lidská sonda, a necelých jedenáct roků před prvním krokem lidské nohy na jeho povrchu. Snímek vypráví o nechtěné výpravě na Měsíc, jejíž protagonisté se tam setkávají v podzemním království se spoustou spoře oděných mladých žen v botách s vysokými podpatky (dle titulků byla mezi jejich představitelkami řada tehdejších královen krásy), vedených slepou Lido (hraje ji K. T. Stevensová, dcera známého hollywoodského režiséra Sama Wooda). Vesmírní cestovatelé (vědec, jeho přítelkyně a dva uprchlí trestanci!!) tu narazí na zvláštní kamenné bytosti (skalníky), hrozivého obrovského pavouka, ale většinu času se potýkají se záludnostmi lunárních krasavic. Film, jehož rozpočet 65 000 dolarů nebyl ani v 50. letech příliš štědrou sumou, se natáčel ve známé westernové lokaci, Státním parku Red Rock Canyon v Kalifornii (asi 150 km severovýchodně od L.A.), a je remakem plastického (3-D) filmu Cat-Women of the Moon (1953). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Takovéto filmy hodnotím občas velmi vysoko, díky zábavnosti, kterou poskytují. Zde jsem očekávala něco podobného, zvlášť když se na scéně objevily molitanové "skalní" přízraky, jejichž nebezpečnost spočívala předpokládám v zběsilé rychlosti, kterou dokázaly vyvinout, že před nimi nebylo možné utéct, jinak si to nevysvětluji. Bohužel to bylo to téměř jediné, u čeho jsem se dokázala jakýmkoliv způsobem pobavit, jinak to byla nekonečná nuda, ani ti pavouci to nezachránili, a že Ed Wood točil nejhorší filmy všech dob? Ani náhodou! Takže bod za skalníky a temníky a těším se až si 4.2.2010 ve 22:00 na ČT2 spravím chuť. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ochotnictví na hranici bolesti :-( Ze zhruba 120 scifi béček z padesátých let, co jsem viděl, v pořadí někde dost za stovkou :,( S původními cat-women se vůbec nedá srovnat. I když, nebýt strašného Tommyho Cooka, byla by to prostě jen destilovaná bezbarvá nicota. Věrohodnost nebo vědeckost vůbec nehodnotím, to není z našeho vesmíru. || "-- I think... " "-- Don't think, baby, just be beautiful." ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

DON'T THINK, HONEY! JUST BE BEAUTIFUL! Teda už vím, proč dr. Dirk tak strašně spěchal na měsíc. Nádherné ženy, výborný catering a samice Alpha, která si bohužel své krutovlády příliš neužila. Nejvíc mě mrzela smrt krásné Lambdy, kterou sežral lunární pavouk. Za její smrt mohl ten pitomec Gary, který za svou hamižnost zaplatil cenu nejvyšší. Ano, cenu života. Skalníci ho vylákali ze stínu na slunce, kde v obrovské agonii uhořel. Závěrečná telepatická bitva Zema vs. Alpha byla zdrcující a Steve díky ní mohl uprchnout z již téměř nasazených manželských okovů sexuální mašiny Alphy. Film není o moc jiný než podobné filmy tohoto ražení a tak si nízké hodnocení vysvětluji tak, že ho vidělo díky televizi větší množství lidí, kteří by si jinak k němu cestu nenašli a tím pádem nebyli připraveni na to co přijde. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Raketa na Měsíc připomíná tak trochu Wellsův román První lidé na Měsíci. Konstruktér rakety, kolega se snoubenkou a dva uprchlí trestanci se vydají na dobrodružnou pouť k naší oběžnici. Bohužel Dirk Green, který raketu postavil a vše naplánoval, během cesty tragicky zahyne. Na Měsíci čekají na dobrodruhy kamenní lidé, obří pavouk a modravé krásky se svojí vládkyní Lido. Ty žijí v hluboké jeskyni mající kyslík, který však rychle ubývá. Chtějí se tedy zmocnit pozemské rakety a najít si jinou planetu. Pozemšťané naštěstí najdou mezi dívkami spojence. Laciné, barvotiskové, legrační. Jeskynní lidé k popukání, pavouk místo hrůzy způsobí záchvaty smíchu, i když se s chutí zakousne do krčku ječící krásky. Nejefektnější je spálení sluncem až na kost. Oddechová záležitost pokud víte, do čeho jdete. 2,5* ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Vlastně typické béčkové sci-fi z 50. let, jedno z mnoha. Jsou pravda i horší, ale přesto je Raketa na měsíc slabý podprůměr. Navíc postrádá jakékoliv polehčující okolnosti které dělají například z filmů Edwarda D. Wooda Jr, tak kultovní filmy jaké jsou (Raketa na měsíc není ani zábavní, ani není natočená s oním úžasným entuziasmem, bohužel ne každý béčkař je Ed Wood.) Od Richarda E. Cungy je přecijen lepší "Frankenstainova dcera" a ani ta není alespoň průměrným filmem. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama