Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Také vzhledem k faktu, že se jedná o remake, není tento snímek nijak extra nápaditý. Drží se celkem těsně o dvacet let starší předlohy (Mystery of the Wax Museum), což mu díky její omezenosti ubírá na kvalitě. Ale na druhou stranu je zde šílený sochař Vincent Price se svým tupým poskokem (Charlesem Bronsonem), což je opravdu kouzelná dvojice. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Cital som knihu Burton on Burton, co je knizka, kde Burton sam opisuje svoj zivot a svoju tvorbu. Jedna z veci, ktore ma fascnovali je laska Burtona k starym horrorovym filmom o kadejakych monstrach. Dozvedel som sa tak o mnohych filmovych klasikach a objavil som Vincenta Pricea, co je Burtonov herecky idol. House of wax je jeden s mnohych klasik spominanych v tejto knizke. Je to dielo z ktorehoje je na vela miestach vidiet, kde sa rodil Burtonov svojsky styl. A film je to naozaj skvely. Dej jednoducho bez odbociek ubera jednym smerom, avsak skvelo graduje a aj po tolkyc rokoch stale dokaze vyvolat u divaka napetie, neistotu a ocakavanie co sa stane. A Vincent Price ako demonicky sochar je uzasny. Jednoducho nestarnuca klasika. 9/10 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film je nakrútený v štýle starých hororov z tridsiatych rokov a hlavne, keď sa objavuje zdeformovaný vrah, má to riadne čaro. Je to akoby klasický zloduch z čiernobielej éry, ktorý prebehol na farebné plátno. Podobne je tam niekoľko skvelých nápadov a scén ako napríklad úvodná scéna s horiacimi figurínami, či celkovo ten úžasne béčkový námet a všetko s ním spojené. Bohužiaľ to, čo má tie scény spájať, je úplne mizerné a vrcholom je predvídateľný záver filmu. 7/10 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mooooc příjemňoučké mrazeníčko mi způsobil tenhle starý kousek a vůbec mi nevadilo, že vosk spíš připomínal jahodové Granko, rvačky byly toporné a technologie "voskování" komická. Nepotřebuju cáry masa v rybníku krve k tomu, abych byla napnutá, potřebuju atmosféru a tenhle "House of Wax" měl náramnou. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tradiční horor ze starých časů. Divadelní styl hrůzy s dokonalým hereckým přednesem i slušným chováním. Je to ještě takový slušný horor, který šokuje typicky nějakým ošklivým zlosynem. Je to k pousmání, když sledujete takový druh filmu. Nicméně kostýmy, masky i voskové figuríny a jejich roztékání jsou na tu dobu obdivuhodné. Pravý oheň, žádné pozadí vytvořené ze 2 filmů, které by bilo do očí. Ten film vůbec nevypadá uměle a díky tomu se divák může dokonale vcítit do strašidelné atmosféry i po tolika letech. Celý nápad v tom filmu mi přišel nadčasový a trochu frankensteinovský. Charles Bronson a jeho malá role nemluvícího sluhy Igora potěšila. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Jako řada jiných starších snímků, i tento obsahuje dnes už trochu kuriózní "bonus" v podobě přestávky uprostřed filmu. (Dines)
  • Natáčanie snímku trvalo 28 dní. (beso74)

Reklama

Reklama