Reklama

Reklama

Cestující v dešti

  • Francie Le Passager de la pluie (více)
Trailer

VOD (1)

Mellie nemá ani potuchy, že každý její krok sleduje záhadný cizinec, který ji napadne, hned jak její manžel odejde z domu. Celá věc ale bude mít pro oba nečekanou dohru. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-italské drama, v němž se v hlavní herecké dvojici představuje poněkud nesourodý pár křehká M. Jobert a jako vždy charismatický a mužný Ch. Bronson. Nenápadná Francouzka zvaná Melie (zkrácenina od Melancholie) měla tu smůlu, že si ji vyhlédl duševně narušený psychopat, jenž unikl z léčení a znásilnil ji, načež mu Melie odpověděla ránou z brokovnice. Za zmínku stojí silně arogantní a odlidštěný manžel Melie, jakýsi navigátor pilota, jenž neustále cestuje po světě a nemá pro svou ženu příjemné slovo. Poté na scénu vstupuje s úsměvem od ucha k uchu (!) mimořádně tajemný muž, později představený jako plukovník Dobbs, jenž ihned obviní Melie z vraždy. Bronson v tomto snímku skutečně hraje velmi netradiční roli vzhledem k jeho repertoáru, neboť je neustále v dobré náladě, tak ukecaného jsem ho ještě snad neviděl a akční scény (kromě jedné) tentokrát vynechal. Navíc je divák udiven jeho skvělými dedukčními schopnostmi, jimiž dostává Melie do úzkých, avšak ta stále sveřepě zapírá svou vinu. V závěru snímku dojde k nečekanému rozuzlení, jež poněkud zvýšilo šance na vyšší hodnocení, neboť tentokrát se mi po většinu času jevil Clémentův snímek jako ryze průměrný. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Jak to říci... Mě se to prostě nelíbila. Utahaná nuda, kde čekáte dlouho, než se začne něco dít... Hustý tekoucí med, který se nemění a pořád teče a vy čekáte dvě hodiny až přeteče do druhé nádoby... Jako Marléne je hezká tojo, umí i hrát, ale nemůže jí dabovat Sabina Laurinová, proboha !!! Bronson mi asi nikdy sympatický nebude, ale s tím nic neudelám. A jeho infantilní úsměv ??? . A ty další postavy?? Nevím, možná to z toho udělal ten zoufalý dabing... :-/ ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

To byla dvojka jak víno, roztomilá Jobertka a chlap dívčích srdcí tehdejší doby, Bronson. Neviděla jsem je už tak dlouho, že jsem si tenhle film vysloveně vychutnávala. To jiskření mezi nimi mně propálilo triko a nebo já propálila triko Charlesovi. Skvěle sehraná dvojice, kde se nedá určit, kdo byl tahounem, protože oba byli skvostní. A tak je dobře, že to nakonec skončilo, tak jak mělo, jiný end by k tomu ani nesednul a nebo by to pokazil. Opravdu to byl nadprůměr kriminálek své doby a já díky. Všiml jste si na konci jak jí řekl "kuře"? Tenkrát to byla Marlénina přezdívka, takže i to byla milá vsuvka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech bych řekl, že je příběh tohoto filmu přitažený za vlasy, hlavní hrdinka se občas chová zcela proti logice, což ovšem můžeme zkusit zdůvodnit traumatem, kterým si prošla. Snímku však nechybí atmosféra, určitý spád i napětí, ale zejména herecké výkony. Marlene Jobert je ve své roli přesvědčivá a Charles Bronson tradičně nezklamal. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý snímek s velmi milou Marlene Jobert (perfektní výkon ve filmu Poslední adresa) a přesvědčivým Charlesem Bronsonem v psychologickém thrilleru. Režisér Clément rozehrává zprvu trochu naivní příběh, který se však stále zahušťuje a v posledních minutách už Vám film nedovolí ani vydechnout. Výborný snímek. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Kyvadlo skříňových hodin je ve filmu důležitým symbolem. Když se však pozorně divák zaposlouchá a zároveň zadívá na hodiny, je možné zjistit, že zvuk a chod hodin se rozcházejí. (=woody=)
  • Pieseň z roku 1971 od skupiny The Doors - "Riders on the Storm" bola údajne ovplyvnená týmto filmom. Jim Morrison bol vraj tak zaujatý týmto dielom a najmä jeho hudbou, že v konečnom výsledku vznikla spomenutá pieseň. (lepo)

Reklama

Reklama