Reklama

Reklama

Rivalové pod rudým sluncem

  • Česko Rudé slunce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá čtveřice Bronson-Mifune-Delon-Andress v netradičním westernu, který působí chvílemi hrozně prostříhaně a zdlouhavě. Především ve finálním souboji se postavy pohybuji dosti chaoticky jako by pár minut chybělo. Jednoduchý, ale vkusný humor s dobrými hláškami ("nožem ji pořežeš") ovšem potěší snad každého. Příjemně také působilo, že se scénáristé nesnažili z postav udělat přehnané karikatury a všeho se dostane s mírou. Možná ale té výjimečnosti a nezapomenutelnosti mohlo být o dost více. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak som sa dozvedel, že moje obľúbené Vtedy na východe je vlastne drzá kópia tejto klasiky, akurát katanou švihajúceho Mifuneho nahradil kungfujúci Jackie a hláškujúceho Bronsona hláškujúci Wilson. To sú mi veci. Krvavé slnko je solídne natočená, výborne zahraná (Bronson a Mifune sú skvelá dvojica a Delon je prekvapivo hnusný záporák) a obstojne odsýpajúca divokozápadná road-movie. Celý film som koketoval dokonca až s 5 hviezdičkami, ale zážitok mi pokazili tí fakt stupídni "parochňoví" Indiáni v závere. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

ani na chvilku nenudící, vtipný a přitažlivý western.....Všem hercům padnou charaktery postav přesně na míru/jako prdel na hrnec...Duo Bronson-Mifune funguje až překvapivě parádně-jeden druhému nahrávají na smeče s lehkostí a hravostí, je mezi nima ta "chemie"(jak se dnes říká)-a člověk si prostě musí říct, že ,,jsou to zatracení frajeři(!)" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně neexistuje mnoho snímků, ve kterých rudí pyromani nakopávají zadky bílým zlodějům a žlutý nemluva je přitom porcuje. Přesto se přiznám, že vzhledem k obsazení jsem čekal ještě o něco lepší kousek, ale tu čtvrtou hvězdu nakonec bez problémů zachránila kombinace Linkova hláškování, Christininých předností a Kurodovy frajeřiny v podobě rozseknutí komára katanou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ideální věc pro všechny, kteří mají rádi westerny, ale klasická témata je už nebaví a rádi by si žánr zpestřili něčím neobvyklým. A neobvyklé, to Rudé slunce rozhodně je. Ukecaný (ne moc, nebojte) Bronson se táhne pouští se zamračeným Mifunem a sledují záporáka Delona. Jeden kvůli ukradenému lupu a odplatě, druhý kvůli ukradenému meči a naplnění samurajského kodexu. Spolu s Youngovou režií, výbornými (nejen akčními) scénami kovboj + samuraj, japonským duchovnem a Jarreho hudbou vytváří tenhle zdánlivě prostý příběh jeden z nejzajímavějších westernů, jaký jsem viděl, a který se může chlubit tím, že má něco, co ostatní ne: Myšlenku.__P.S. Jen ta Ursula Andress byla otravná až hanba.__P.P.S.: Finální scéna s indiány a bojem proti nim je bezchybná. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

  • Japonský velvyslanec zmiňuje císaře jménem Mikado. Toto slovo ale v japonštině existovalo až od roku 1880, zatímco děj filmu je zasazen do doby o deset let dřívější. (Hans.)
  • Hlavní role ztvárnili představitelé 4 různých národností, a to Američan Charles Bronson, Japonec Toshiro Mifune, francouzský herec Alain Delon a Ursula Andress, která je ze Švýcarska. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama