Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který neví, čím chce pořádně být. Nejdřív to vypadá jako vztahové drama, pak to nabírá nádech melodramatu či romantického dramatu, aby se to zase změnilo v mysteriózní thriller, který vyústí v akční béčko. To prostupuje jemný duch tajemna, ale jednotlivé výše zmíněné díly jsou natolik nekompatibilní, že to prostě nesedí dohromady. je to jako puzzle stavěné ze čtyř stavebnic najednou. A ani demi už není, co bývala... ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o spisovatelých žijících a píšících v ústraní. I proto jsem si před časem půjčil Tajemné okno s Johnnym Deppem, které se mi moc líbilo. Po shlédnutí "Světla ve tmě" však lze pouze konstatovat známou frázi, že "tohle vše už tu víceméně bylo". Zde jsou sice nakonec dvě dějová rozuzlení, ale ona už tu obě fakt někdy dříve byla. Co tedy zbývá? Tak za prvé - nepříliš výrazné herecké výkony. Demi Moorovou jsem viděl po delší době a málem jsem ji nepoznal, Hanse Matthesona (Angus) jsem neznal, ale byl patrně ze všech herců nejlepší, o ostatních plochých postavách ani nemá cenu mluvit. Správně si kladete otázku, za co tedy dávám ty tři hvězdičky. A to je právě to "za druhé" - za nádhernou vizuální podívanou. Kamera je bezchybná, tvůrci si opravdu dali práci s každým záběrem, všechno ladí, vše je kompozičně bezchybné. Přítelkyně sice už po 15 minutách "frfňala", že je to zdlouhavé, nicméně musím přiznat, že mi to právě díky těm exteriérům až tak nevadilo. Jo, a taky mám rád filmy o spisovatelích ... ale to už jsem vlastně psal. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Malinko zoufalý pokus o mysteriózní drama. Duchařiny jsem měl vždy rád, ale tohle jde jaksi mimo mě. Nudné, polopatické, trapné, neoriginální. Demi se tu snaží vydrat z hereckého hrobu, ale zůstal tu po ní jen matný přelud. Pokud by byla schopna vůbec něco zahrát, pak tohle rozhodně nebyla ta pravá příležitost, na kterou měla kývnout. Celkově průměr, který na konci filmu sklouzne do regulérní žumpy. 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První hodina, která se nesla v duchu (haha) těch nejhloupějších duchařských historek od táboráku, nebyla žádná sláva, ovšem zbytek byl zcela jiný, o dost lepší, příjemně překvapivý a zmíněné duchařině dal úplně jiný rozměr. Ve filmu mi ovšem chybělo cokoliv uvěřitelného, především tedy emoce hlavní hrdinky se někam vytratily, a myslím, že Demi Moore to vážně mohla zahrát lépe. Jinak se mi náramně líbilo atmosférické cornwallské prostředí i hudba. Neurážející. ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Demi Moorová je další tajná láska, kterou jsem si hluboko uzamkl a nedám na ni dopustit. Tohle dramičko jsem si pouštěl již dvakrát po několika letech. Jak už všichni dobře víte, tenhle žánr je mým favoritem... Dokážu ocenit každý skvělý námět a přenesu se přes malé i větší chyby a vychutnávám si filmy bez zbytečných hledání chyb. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Koně, které diváci vidí ve filmu, musel štáb před natáčením jednotlivých scén ještě různě upravovat. Byla jim přidávána i umělá hříva. (Lynette)
  • Píseň hrající na párty Mary je "Star of the County Down." (HellFire)

Reklama

Reklama