Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po útěku z maurského vězení a dlouhé plavbě (!) se Robin z Loxley (Cary Elwes) dostává zpět do svého rodného kraje. Jenže zjišťuje, že se za jeho nepřítomnosti hodně změnilo - celá jeho rodina je mrtvá (a to včetně oblíbené kočky, která se zadusila když pojídala oblíbenou zlatou rybku), celý hrad vzali exekutoři a navíc ubohé vesničany terorizuje král Jan se svým nohsledem, šerifem ze Shnilákova. A tak se musí Robin za pomoci několika věrných pustit do boje proti nesmírné přesile, nejen za záchranu slabších, ale i pro srdce krásné Marion... Parodie, ty já můžu - a i když si vezmou na paškál mojí oblíbený historický příběh, tak mi to moc nevadí (pokud z něj neudělají frašku plnou fekálního humoru).. Sice se i k tomu tady Mel Brooks chvilkama blížil, naštěstí vždy včas zabrzdil, a tak je film koukatelný i pro mladší diváky. Dvakrát mi ale nesedlo herecké obsazení, zvlášť představitel Robina Hooda, Cary Elwes, byl tak trošku na přesdržku :) Ale co, hlavní je že dobro opět zvítězilo nad zlem, a ke všemu se dostavil i v mini roličce Patrick Stewart aka Richard, Lví srdce... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Klasický případ bláznivé parodie, v níž se střídají ty opravdu jedinečné chvilky s těmi trochu slabšími. Ale protože trapné vtipy tam skoro žádné nebyly, protože Mel Brooks tu opět ztvárnil jednu ze svých nezapomenutelných postav a protože při parodování Kmotra jsem se musel smát bez přestání, dostává film zasloužené 4*. ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na věčné téma zbojníka Robina Hooda, která už kdysi měla šmrnc a vtip a když jsem ji zrovna dokoukal, musím říct, že až na pár trochu trapných míst šlo o vydařenou parodii. Herecké obsazení sedělo a chvilkové momenty hraní si na muzikál byly na jednu stranu dojemné [zpěv Mariany ve vaně] a taky komické [Robin "opěvuje" Marianu]. Ačkoliv to není dokonalé, k brakovým parodiím typu Scary Movie po sto padesáté to má hodně daleko a tak si to zaslouží ocenit. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, legrační, originální, zábavné skeče a hlášky. Naprosto unikatní komedie, parodie. Trefné hlášky, ujetý král Jan a jeho cestující piha, slizský šerif a bláznivě zamilovaná čarodejnice. K tomu všemu doplňky typu nafukovacích bot, velmi odolný pás cudnosti a aparát ve tvaru gilotiny k vykonávání obřízky. Spousta vtipných drobností, slov, gest, frází parodující věci ze skutečnosti a z jiných filmových děl. Skvělá kombinace spolu s velmi sympatickým představitelem Robina Hooda. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

vím že jsem to viděl. dokonce si pamatuju, že ten černoch se jmenoval hepčík a všichni mu přáli nazdraví. nejvíc mi ale utkvěla v hlavě role Mela Brookse, cestujícího prodejce obřízek, který má takovou malou gilotýnku. nevím proč, ale ještě dnes mám při pohledu na guillotinu špatný pocit. ale kromě tohohle si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. a to se mi nestává ani po deseti letech. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy se šerif (Roger Rees) ptá prince Jana (Richard Lewis) ve vaně na jeho pihu, je narážka na jiný film Mela Brookse, a to Mladý Frankenstein (1974). Konkrétně na měnící se polohu hrbu Igora; stejně tak i scéna, kdy poté, co šerif nechá zatknout Robina, mu později pokyne: „Walk this way.“ (uncass)

Reklama

Reklama