Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po útěku z maurského vězení a dlouhé plavbě (!) se Robin z Loxley (Cary Elwes) dostává zpět do svého rodného kraje. Jenže zjišťuje, že se za jeho nepřítomnosti hodně změnilo - celá jeho rodina je mrtvá (a to včetně oblíbené kočky, která se zadusila když pojídala oblíbenou zlatou rybku), celý hrad vzali exekutoři a navíc ubohé vesničany terorizuje král Jan se svým nohsledem, šerifem ze Shnilákova. A tak se musí Robin za pomoci několika věrných pustit do boje proti nesmírné přesile, nejen za záchranu slabších, ale i pro srdce krásné Marion... Parodie, ty já můžu - a i když si vezmou na paškál mojí oblíbený historický příběh, tak mi to moc nevadí (pokud z něj neudělají frašku plnou fekálního humoru).. Sice se i k tomu tady Mel Brooks chvilkama blížil, naštěstí vždy včas zabrzdil, a tak je film koukatelný i pro mladší diváky. Dvakrát mi ale nesedlo herecké obsazení, zvlášť představitel Robina Hooda, Cary Elwes, byl tak trošku na přesdržku :) Ale co, hlavní je že dobro opět zvítězilo nad zlem, a ke všemu se dostavil i v mini roličce Patrick Stewart aka Richard, Lví srdce... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyhle parodie...slzy smíchu se řinou proudem, ačkoliv na Hooda ve Shrekovi to nemá. Ale to nevadí, na toho nebude mít nic:) Role Mela Brookse je fakt neskutečná, ještě lepší než jeho prezident ve Spaceballech. A nechci být za zvrhlíka, ale nejspíš nejkrásnější Lady Marion uvidíte tady...teda pokud minete Bestiánovo cestování časem, kde Marion hraje Kate Mossová;) Hmmm, soutěž v lukostřelbě....... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov o Robinovi Hoodovi, legendárnom zbojníkovi zo Sherwoodskeho lesa, bolo natočených mnoho. Svojim dielom ku tejto téme prispel v roku 1993 aj americký žid Mel Brooks (Melvin Kaminsky). Pojal to s humorom. Natočil komediálnu variáciu s názvom "Bláznivý príbeh Robina Hooda". Mne to však až také bláznivé a vtipné neprišlo. Zdalo sa mi to skôr dosť nudné a miestami i trapné. Zrejme som naladený na inej vlne ako pán Brooks. Pretože ani jeho ďalšie režisérske pokusy na mňa nijak zvlášť nezapôsobili. ** ()

vyfuk

všechny recenze uživatele

V drtivé většině případů se snažím filmy dokoukat. A taky hodnotím jenom filmy, co jsem dokoukal. Ale tady nemůžu splnit ani jedno. Film je po více jak půlhodině téměř absolutně nezáživný. Mela Brookse mám rád. Dokázal vytvořit kulty, i zapadlé kousky, které mně připadají hvězdné. Vtipy a humor téměř nulový. A to jsem film před mnoha lety viděl asi od půlky a líbil se mi, ale teď se to nedá skousnout. Tohle zde zůstane, ale i když mi to trhá srdce, něco takového ohodnotit nemůžu. Nebylo by to předně objektivní. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná a hlavne po čertoch vtipná paródia od majstra paródií Mela Brooksa sa nesie v znamení absurdných scén, scén z miernym erotickým nádychom a muzikálových scén. Elwes predvádza jedného z najlepších Robinov Hoodov, ktorému sa ani taký Kevin Costner nemôže rovnať. Scény z malým Johnom, alebo Blinkim sú doslova pamätné. Všetko je to typicky Brooksovské a typicky streštené, ale veľmi, veľmi vtipné. Vo svojej podstate som jeden z tých ktorý paródie vôbec nemusia a tie novodobé už vôbec nie, ale aj keď tento film citoval Drsného Harryho a Godfathera prišlo mi to stále vtipné a schuti som sa zasmial. Film pri ktorom som si krásne oddýchol a ktorý si určite ešte raz pozriem. Podobne príjemný pocit som mal ešte s bláznivých striel a horúcich výstrelov, ktoré spolu s Brooksovými paródiami považujem za najlepšie, najvtipnejšie a najvydarenejšie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy si Don Giovanni (Dom DeLuise) vyndává z pusy vatové tampóny, můžete poznat parodii na Brandonova Kmotra. Během natáčení Kmotra měl totiž Brando v puse tampóny, aby jeho tváře vypadaly jako tváře buldoka. (viperblade)
  • Pan Ezio (Joe Dimmick) vystřelí na Robina během soutěže v lukostřelbě z Královského skladu svitků. To je narážka na Texaský knižní velkosklad, ze kterého střílel Lee Harvey Oswald na amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. (GordonCZ)
  • Don Giovanni byl pojmenován podle hlavní postavy stejnojmenné opery od Mozarta. (viperblade)

Reklama

Reklama