Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbeh je fan, Butler je najvýraznejší zo všetkých hercov, ale vyzerá to až príliš lacno. Sem tam nejakú tu atmosféru to má a celková výprava a kostýmy niesu zlé, ale pripadá mi to ako keby sa parta spolužiakov rozhodla natočiť najlepší historický-akčný-fatasy film bez peňazí. Chápem, že niektorým sa to páči už len s toho dôvodu, že je to fakt nehollywoodsky film, ale mne to pripadalo amatérske. Pekné prostredie, ale celkovo je to suché po všetkých stránkach a akcie tiež stoja za prd. Vlastne mi prišli niekedy až komické. 50% - 2* ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tento film má jedine historický podtón o ktorý sa opiera. Chýba mu pompéznosť, vznešenosť a oveľa lepšie spracovanie. Tento snímok patrí do TV. Nenechajte sa zmiasť sľubným hereckým obsadením, pretože Beowulf nemá okrem príbehu a krásnej severskej prírody čo ponúknuť. Gerard Butler a ostatní herci sa asi deň predtým zle vyspali. (keď prijali túto ponuku) Všetko čo by ste chceli vidieť v historických snímkoch tuna nieje... Veľmi komplikovaný a ťažký snímok na sfilmovanie aby ho dostala Sturla Gunnarsson. Až na pár okamžikov je tento snímok úplne out! Nepodarený snímok tak ako zlý krok Gerard Butler... 4/10 ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Vynikající syrovost, studené sluníčko, zima a chladný vzduch od moře. Pokud někoho urazilo, že v tomhle filmu hrdinové nejsou hrdiny, troll není digitální a neboří jednou ranou stovky (digitálně naklonovaných, do všech stran se rozprsknuvších) válečníků.... že postavy nedělají namachrovaná gesta a netváří se jako největší tvrďáci... že Beowulf není nadčlověk a Dánští reci působí spíš jako banda spiťarů...pak je mi strašně líto. Tohle totiž není žádná hollywoodská limonádová velkoprodukce. O to víc ale film působí jako něco, co se skutečně mohlo udát, a dokonce si chytře pohrává s myšlenkou záměrného zveličování a překrucování seběhlých událostí... a následného vzniku hrdinských eposů. 85% Velký tleskanec. Ano, dokážu si plně představit, že na základě těchto událostí vznikla jedna z mnoha známých legend. P.S. - pochopitelně jsem fandil sympaťáku Grendelovi. Já už jsem prostě takovej... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách v době Xeny a Herkulese by to byla pecka, o deset let později už se točilo daleko líp. Malý desetiletý Grendel má vousy jako otec Fura. Nehledě na to, že oproti eposu se to značně liší. Ani Gerard Butler to ještě nedokáže moc pozvednout. Stačilo by to i jako nějaká epizodka zmíněných seriálů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo. I kdyby neexistoval Zemeckisovo Beowulf a ja tak nemel srovnani, ze to samy muze vypadat daleko lip, stejne bych tenhle film zkritizoval. Pribeh je vicemene totoznej, samozrejme ze tu jsou odlisnosti, ale ta hlavni linie, nejdulezitejsi udalosti a postavy jsou jak tady, tak v Beowulfovi. Problem je, ze tady to vsechno vypada desne chude. Priroda je sice pekna, ale co z toho, kdyz taky zustane jen u ty prirody, to sem si moh pustit nakej dokument. Akce tu prakticky neni, tech par souboju je po strance choreografie spis podprumer a tak se tu vetsinou jen keca. Coz je problem, protoze takle jednoduchej pribeh je jako stvorenej pro bitky a ne pro hromadu kecu. Dalsi problem jsou samotny potvory, jsou tu vlastne tri a kazda vypada jak uchylak natazenej v gumovym oblecku s chlupatym svetrem. A nezachrani to ani Butler, kterej se sice na podobny role hodi, ale tady jsem mu to bohuzel moc neveril, nic moc nepredvede a charisma taky moc nema. Jedinej vcelku slusnej tu je Stellan Skarsgard. Takze celkove pekny zabery prirody, docela povedena hudba a to je tak asi vse, slabsi 3*. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Grendelův otec (Spencer Wilding), čarodějnice Selma (Sarah Polley) a Grendelův syn se v původní básni neobjevují. Tyto postavy byly vytvořeny speciálně pro film. (Ajka1)
  • Film je volně inspirován anglo-saskou epickou básní o Beowulfovi. (Ajka1)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)

Reklama

Reklama