Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

O bájích z nehostinných zemí studeného a drsného severu jsem doposud neměl ani tušení. Beowulf & Grendel bylo tedy mé první setkání s tímto tématem. Film jen potvrzuje, že v severních zemích byli (ať už se jedná o báji nebo ne) lidé nuceni žít v drsných podmínkách. Studeno na diváka fouká každým záběrem a já jen musím kroutit hlavou, neb v dnešní době by člověk takto oblečen dostal zápal plic raz dva. Krajina, které by slušel po celou dobu mírný déšť, je pustá, přesto nádherná. Gerard Butler je v roli hrdiny přesvědčivý a já už se těším, až ho uvidím ve Snyderově 300. Sarah Polley je jistým způsobem přitažlivá a jediný, kdo mi snad vadil byl Stellan Skarsgård. Příjemněji na mě působil dokonce i samotný Grendel. Severké báje jsou pro mě něco naprosto nového a díky Beowulfovi se o ně začnu zajímat trochu podrobněji. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

U me moc dobry, krasne naturalisticky a realne se tvarici, spravny celky a la National Geographic. Jen skoda, ze si ke konci rejza nepohlidal scenar, napriklad veci s matkou/carodejnici uz tam rozhodne nemusely bejt, jsou navic a pusobej zbytecne epizodne. Ale v celku velmi prijemnej dojem. A moc chvalim hudbu, bajecna. A je moc fajn konecne poznat, odkud kradl Crichton pri psani Pojidacu mrtvych. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Kde nič nieje ani smrť neberie! Film na ktorom sa jednoznačne podpisuje nedostatok prostriedkov. Veľa vecí sa dá zamaskovať veľmi peknými exteriérmi a armádou bradatých Olafov. No ak sa celý film postaví jedine na týchto veciach na obrazovke sa objaví veľká slabota. Slabota, ktorú od zlých filmov oddeľuje jedine serióznosť herecstva či snahou o zakrytie menších dejových dier aspoň surovou akciou. Drsná krajina, drsní Dáni a drsné reči však po chvíľke začnú kus nudiť a ku koncu to už nezachráni ani slušná akcia. Zaplať pánboh za vtipného bohonosiča, ktorý kde tu cez projekciu prebral moje driemoty. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Severské mýty mají jeden zásadní problém. Už jen jejich děj a potažmo jejich vyprávění bývá velmi stručné. Tudíž dochází k tomu, že hlavní hrdina připluje z moře, chvíli se dohaduje, pak zabije nepřítele, znásilní pár žen druhé znepřátelené strany a zase odchází. To vše napsáno na dvou stranách. Takže je asi velmi těžké natáčet o tom film, který je natáhnut takto na hodinu a půl, přičemž hodinu se zde totálně nic neděje. V Beowulfovi herci navíc vypadají jako bezdomovci, opásají se debilními dialogy, trola Grendela hraje jen urostlý, bezduchý seveřan a bitva téměř žádná. Přírody si člověk také moc neužije, tak sakra na co se mám vlastně dívat? Nerad to říkám, ale digitální Beowulf od Zemeckise měl mnohem větší koule a spád... Prostě všechno! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Iluze pátého století po Kristu dokonalá, snad i díky výskytu mystických bytostí, které se musely prohánět pláněmi, z nichž občas zmizel nějaký ten kus dobytka, nebo brázdit moře a brát lidem jeho plody, případně usilovat mořeplavcům o život. Lidé versus oni- trollové a ostatní podobná havěť- dva nesmiřitelné tábory. Pobral jsem všechna pro a proti a propadl kouzlu Gerarda Butlera model 2005 do té míry, že se musím ptát: 57 procent? Opravdu jste viděli stejný film jako já? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)
  • Film je volně inspirován anglo-saskou epickou básní o Beowulfovi. (Ajka1)
  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína slovo Kelt. Avšak slovo Kelt, označujúce obyvateľa Britských ostrovov, sa až do osemnásteho storočia nepoužívalo. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno