Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od týhle evropský verze nečekal, o to víc jsem teď překvapenej. Jednak jsem si stejně jako v 300 užíval na všechny strany stříkajícího charizmatu Gerarda Butlera a navíc mě překvapil důraz na charaktery postav, který byly na úkor krvavých bitek, což je pro mě osobně ovšem vždycky spíš výhodou. Jelikož jsem všechny "tutovky" v naší malé půjčovně už několikrát přebral, vybírám teď dalo by se říct rozporuplná dílka a občas něco příjemně potěší. Jako například tento snímek. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Filmeček to byl skromný (ač mi to na velký rozpočet, jež se uvádí na 60Mega nepřipadalo), dalo by se říci, že něco pro odpolední vysílaní pro ČT...Je zde velká podoba s Vikingy, když partička bijců přijede králi helfnout s jeho problémem. Tím není nikdo jiný, než vcelku sympatický troll Grendel (časem mu budete možná i fandit, záleží jak moc vážně snímek budete brát...)Surovost středověku je také nádherně zobrazena a skvostná hudba spolu s dobrými herci dodávají snímku ten správný feeling...Určitě správná volba. Pro mě lepší průměr - kolem 4* ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách v době Xeny a Herkulese by to byla pecka, o deset let později už se točilo daleko líp. Malý desetiletý Grendel má vousy jako otec Fura. Nehledě na to, že oproti eposu se to značně liší. Ani Gerard Butler to ještě nedokáže moc pozvednout. Stačilo by to i jako nějaká epizodka zmíněných seriálů. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako Beowulf bojoval s Grendellem, tak jsem i já po celý film sváděla hrdinnou bitvu - mým protivníkem byl Morpheus, nelítostný bůh spánku. Beowulf zvítězil (ups, spoiler:-)), já musela vyhlásit spravedlivou remízu; nechrápala jsem konstantně a větší část příběhu jsem viděla. Film je dobře obsazený, prostředí vypadalo správně seversky, kostýmy a kulisy se docela povedly (masky mohly být lepší), nadsázka se zajímavě mísila s pochmurností, ale něco tomu prostě chybělo. Možná by stačilo nesledovat "Beowulfa" v hodinách, kdy (slovy poslance ČSSD Krátkého) pracují jen zloději a kurvy... a možná tohle zpracování legendy opravdu postrádalo šmrnc - přinejmenším na choreografii soubojů se určitě dalo zapracovat, Gerard mával mečem, jako když rekreační hráč badmintonu odhání mouchy. Někdy v budoucnu dám filmu druhou šanci, tentokrát vynáším ortel 65%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další převyprávění této legendy a tentokrát lepší a tak trochu i komornější než digitální hrátky Roberta Zemeckise. Tady se víc sází na atmosféru než na nějaké opulentní bitvy a to vyšlo na jedničku a záběry na krajinu jsou taky místy úchvatné. Děj je možná trochu jednodušší v porovnání se Zemeckisem, ale to mi zas tak tolik nevadilo, aspoň to bylo zase trochu něco jiného. Navíc je tu Gerard Butler, který má charizmatu na rozdávání a záda mu kryje Stellan Skarsgad, kterému takovéto role vždycky sednou a je tu také krásná Sarah Polley, která také nic nezkazí. Prostě taková fajn historická jednohubka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína slovo Kelt. Avšak slovo Kelt, označujúce obyvateľa Britských ostrovov, sa až do osemnásteho storočia nepoužívalo. (misterz)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)
  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)

Reklama

Reklama