Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jsem normální holka, tudíž mě fotbal nezajímá a dalo to hodně vysvětlování, než jsem pochopila co to je ofsajd. Přesto dávám plný počet bodů a není to tím, že tv nabídka byla chudá;-). Příběh chudého chlapce, jehož otce bych popadla za uši a šup s ním zpátky do Mexika (wtf leze do usa, když se nechce přizpůsobovat a mluví španělsky?), mě dostal. Santiago má talent a také dar působit na každého sympaticky, takže mu pomáhají splnit si svůj sen. Sice bych dokázala snímek trochu zkrátit, ale jinak nemám výhrad. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě natočené sportovní drama, které nenudí. Kdo ale rozumí fotbalu, tak si všimne hned několik nelogických scén. Při zápase proti Liverpoolu mě potěšilo, že zde byl vidět Baroš (dal gól) a hlavně Vladimír Šmicer (podle mě jeden z nejlepších fotbalistů české historie - tzv. štístko Šmíca). 75 %. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo chce film o reálném fotbale, bude zklamán, a kdo chce fotbalovou pohádku, bude spokojený. Kuno Becker prokličkuje mezi soupeři až k brance lépe než král pomády Ronaldo a král hrbů Messi a rovnou pálí do šibenice. Takhle si vsadit v Tipu, že dá gol, tak jsem v balíku. A já pořád říkám, že nemám sázet na střelce NHL. Lepší je sázet na Newcastle s Kuno Beckerem. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mile naivní a sentimentální film o jednom velkém splnění snu.. sice fotbal (ani soccer,chcete-li:D)vůbec nemusím, ale na Goal se dalo koukat. Je to taková příjemná oddychovka, když si odmyslíte pár nelogických chyb nebo nějaké ty sentimentální až neuvěřitelné momenty, ale mně to nijak nepřekáželo v dobrém zážitku. Postavy byly sympatické, hlavně Anna Friel v role sestřičky. Hlavní hrdina možná někdy přehrával, ale i to se dalo snést.. jen by mě tak pro zajímavost zajímalo, jestli např. Beckham, který se ve filmu objevil asi na 15 sec nedostal za tenhle štěk víc, jak hlavní postavy.No nic:) fajn film -nic víc, nic míň, s odřenýma ušima 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fotbal mám opravdu rád a tudíž jsem se na tento film těšil. Zajímalo mě jak se s tím Američani poperou. A povedlo se to celkem dobře. Mexickej kluk z chudý rodiny přišel do Newcastle United, kde se mu ze začátku nedařilo, ale později podržel tým a nakonec nad sebou vyhrál. Hodně prokouklý scénář, ale jako film o fotbale to špatné není. I Beckham se ukázal jako zajímavý rádce do života :) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (18)

  • Ve scénáři je poměrně zásadní chyba, kdy komentátor hlásí, že Newcastle musí vyhrát všechny tři zbývající zápasy do konce ligy. Santiago ale pak hraje několik zápasů za rezervní tým, což je nesmysl, protože rezervní tým je pouze jeden a hraje souběžně s prvním týmem. Správně by měl hrát tedy stejný počet zápasů. (don corleone)
  • Scénáristé Dick Clement a Ian La Frenais měli ve své filmografii kromě množství TV seriálů například také bondovku Nikdy neříkej nikdy (1983), kde ale nejsou uvedeni v titulcích, a údajně nejlepší irský film všech dob The Commitments (r. Alan Parker, 1991). (imro)
  • Santiaga měl hrát Gael García Bernal, ale dal přednost jinému projektu. (don corleone)

Reklama

Reklama