Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (375)

sharky 

všechny recenze uživatele

70%Podobných filmů o klukovi, který jde za svým velkým snem, už jsme viděli stovky, ale tenhle film nepůsobí vůbec pateticky, nebo emotivně, prostě z něj vyzařuje příjemná pohoda. Navíc filmů o fotbale zas tolik není a hlavní hrdina je dokonalej sympaťák, kterýmu to prostě nemůžete nepřát. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě fakt dostal... Nádhera. První film o fotbale, co jsem viděl a opravdu stál za to. Viděl jsem další 2-3 béčkovky, kde to s fotbalem nemělo téměř vůbec nic společného. Až na pár minut hry uplně mimo mísu... A ještě, že se to fotbalu netákalo, tak to navíc byly hrozné slátaniny... Od filmu goool jsem moc nečekal, ale jsem velmi příjemně překvapen. Mladý chlapec vyrůstající v těžkých životních podmínkách, kde je fotbal pro tamní lidi jen koníček a zábava, ale ne jako zaměstnání a vydělávání na živobytí... Santiago, tak jak mnoho jiných dětí v takovém prostředí vyrůstal a protože to byl opravdu velký talent, tak to dotáhl, tam kde asi by to chtěl dotáhnout každý fotbalista, a to do profesionálního fotbalového klubu a živit se svým snem. Santiagovi se svůj sen splnil, zapadl do B-týmu, po oslnivých výkonech to dotáhl do Ačka a šel by ještě do věhlasnějšího klubu než je Newcastle.. A to si myslím, že o tom bude druhý dil goool, na který se moc moc těším. Pokračování ve špičkovém evropském klubu a skvělé kariéry..... Tento film mě nejen chytl díky tomu, že se týkal fotbalu, mému největšímu koníčku, ale byl i perfektně zpracovaný, od začátku do konce...Opravdu krása, až mě na konci filmu mrazilo a měl jsem husí kůži. Krásný film, nemůžu jinak než 5*... 90% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nenáročná podívaná s jasně nalajnovanými mantinely - bylo hned jasné, že se Santiago trefí a vstřelí ten nejdůležitější gól v poslední minutě utkání. To je klasické klišé sportovních filmů stejně jako to, že hlavní hrdina se musí potýkat s nedůvěrou manažera či trenéra a klacky házenými pod nohy. Nicméně filmařům se podařilo podat to poměrně zábavnou formou, ačkoliv se nevyhnuli hluchým místům a taktéž dialogy občas trochu vázly. Ještě bych doplnil ty chyby - ve špičkových fotbalových klubech by hned každý lékař poznal, že hráč má astma - ty prohlídky jsou opravdu zevrubné, takže s nějákým "ne" v dotazníku by se doktoři nespokojili, kor po nedávných úmrtích přímo na hřišti. A když Gavin Harris kope penaltu, tak se zastaví, nechá brankáře skočit a pak teprve vystřelí - to pravidla nepovolují. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, slušnej příběh a dobrej herec v hlavní roli, kterej jako fakt umí a neni to jen nějakej srandahráč pro film, ale přece jen se to nevyhlo několika docela těžkejm klišé a to hlavně ke konci, ale s tim se dalo počítat a jinak zápasy vypadaly dobře, i když bych je možná ještě trochu víc zdynamičnil a použil trošku jiný kamery při zápase, ale jinak sem se fakt bavil a co je hlavní, i sem věřil, že by se to při shodě náhod mohlo stát, i když né zas na tak vysoký úrovnií jako je tady Newcastle united. Mimochodem docela potěší i česká stopa ve filmu, když dá Milan Baroš gól a Vladimír Šmicer se tam taky při zápase tu a tam objeví v dresu Liverpoolu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Rozprávkovy príbeh... mladý Santiago nájde čo hľadal, tak odhodlane si šiel za svojím snom až sa musel splniť, no nie je to krásne?! V daný deň som musel myslieť na červené podväzky aby som zaspal... podarilo sa a "celkový dojem" sa nestratil... pravda je, že príbeh je max. hrejivý a indisponovaný zároveň... Góól to teda nebol, 4/10 len pre danú slabosť pre tento šport. PS: Nevšimol som si podradnej práce, ktorú musel Santiago robiť, polovica populácie je na tom určite horšie... snobské, no rozprávkové zároveň, hu (jak od Dysnyho). Aby som nepoužil v tomto výklade ani jedno sprosté slovo vynaložil som nespočet úsilia, čoš sa cení, heč! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (18)

  • V malé roli hospodského fanouška se objevil Brian Johnson, zpěvák skupiny AC/DC, o kterém je známo, že je fandou týmu Newcastlu United. (infected)
  • Původně se měl ve filmu objevit i Stellan Skarsgard, ale když z něj odešel Winterbottom, odstoupil od smlouvy. Podle svých slov byla práce s tímto režisérem jediným důvodem, proč chtěl film natočit. (don corleone)
  • V jedné ze scén hlavni hrdina (Kuno Becker) líbá svůj přívěšek před standartním kopem. Fotbalisté však k zápasu s přívěskem nastoupit nemohou. (Indy21)

Reklama

Reklama