Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

imf 

všechny recenze uživatele

Provařená videopultovka recyklující snad všechno co už jste v žánru viděli. Vystavět horor kolem mořeplaveckých klišé o ultradrsňácích (a ultradrsňačkách) a dochutit ho báchorkou o "lodi duchů", takhle páchnoucí naviják dneska snad nesežere nikdo. To že jde film do kin, považuji za hrubou urážku divácké inteligence ;) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený horor, který vás zaujme, drží a nepustí. Totálně depresivní prostředí deštivého nočního burácejícího moře a opuštěné a zničené lodi, to já můžu. Navíc hned na úvod vám film nabídne hodně drsné jatka, která se vám budou v hlavě přehrávat ještě 20 minut potom. Pak mě také vždycky mrazí z těch scén, kdy ožije barová zpěvačka. Film je dokonale hudebně podbarvený hudbou, která díky celé atmosféře mrazí. Pro mě jednoznačně jeden z nejstarších lepších hororů. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se bavil u rádobyáčkového filmu se scénářem děravým jako řešeto. Rozhodně víc než u Sommersovy Chobotnice. O HODNĚ víc;) Hlavní zápletka se překvapivě vysvětlí, sice naprosto duchařsky šíleně, ale díky kabátu do jakého se to navléklo a díky sympatické hrdince přežitelně a přijatelně. Filmová hudba slušná, obzvlášť v pomalých pasážích, nicméně nevkus úvodních titulků a občasného řízného hardrocku nebo co to bylo, spolu s řadou malých logických nedostatků potopí Ghost Ship na 60%. Postavy netrousí žádné "zdrcující" hlášky jako v Chobotnici, jsou v podstatě nevýrazné, ale sakra, nechápu proč, ale líbilo se mi to i s tím koncem. Pohodová věc na kteroukoli roční a denní dobu, ale na žánrové škatule nedejte, bát se rozhodně nebudete. Jako horror Loď Duchů selhává, ale jako zábavka-rozprávka u mě vítězí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Posádka remorkéru objeví luxusní plavidlo pohřešované více než čtyřicet let. Šestičlenná posádka záchranářského remorkéru v Beringově průlivu objeví přes čtyřicet let pohřešované luxusní plavidlo Antonia Cruz. Pradávné mariňácké zkazky říkají, že se na palubu opuštěných lodí, co připlavaly z otevřeného moře, nikdy nemá vstupovat. Údajně se totiž jedná o "lodě duchů", v nichž bloudí duše zemřelých, kteří zahynuli při lodních haváriích a neštěstích. Námořníci chtiví pokladů však tohle pravidlo poruší a záhy pohlédnou do tváře smrti. Originální námět zpracovaný s nadhledem skýtá spoustu překvapení na palubě prokleté lodi. Vstupuje se jen v případě, že máte rádi netradičně pojaté duchařské horory s překvapivou pointou na závěr a příliš se nepitváte v logice děje, ani v logice motivace postav. Pak máte velkou naději, že s touhle lodí nezabloudíte do neznáma a užijete si skutečnou hororovou plavbu. Mé hodnocení: 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně jednuduše odhadnutelný snímek se silně béčkovým nádechem. Atmosféra není zas tak úžasná a celým filmem se hrne nelogika. Béčkové rozpadnutí, přehypovaný závěr a nutnost vysvětlovat dopodrobna unudí. Jediné co se mi líbilo byla hudba (a to hlavně při závěrečném "A takhle to bylo ...."). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Vytvoření zaoceánské lodi Antonia Graza bylo inspirováno italskou výletní lodi Andrea Doria, kterou v roce 1956 potkal tragický osud v podobě potopení. (Chatterer)
  • Rockový song, který si při řízení remorkéru pouští Santos (Alex Dimitriades), jemuž později kapitán Murphy (Gabriel Byrne) poručí, ať vypne ten randál, je skladba „Not Falling“ od skupiny Mudvayne. (ČSFD)
  • Ve 42. minutě vytáhne Epps (Julianna Margulies) z kapsy zlatou cihlu a následně ji položí na pult, držíc ji shora jen prsty. Bankovní cihla je hladká a (při hustotě zlata přes 19 kg/dm3) váží víc než 12 kilogramů, nemohl by ji tedy takto držet. (aquacam)

Reklama

Reklama