Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velice otřepané a protřepané, už ta akční představovačka záchranného supertýmu (klasického složení akční vědkyně, morální černoch atd.) na začátku mě přivedla k poznání, jak se bude příběh vyvíjet dál, člověk sedí s blokem a odškrtává. I tak se dá občas nějaká ta atmosféra vymáčknout, ale zde nikolivěk. Velké finále divák spíš prozívá než prožívá, zpoza rohů místo bubáků vyskakují nechtěně vtipné dialogy a pointa mi připoměla vtip. - Pozoruje manžel manželku při dělání štrůdlu. Než manželka dá štrůdl na pekáč, uřízne oba konce. Když se manžel zeptá proč, řekne mu: "To jsem se naučila od maminky." Za nějaký čas jsou na návštěvě u tchyně a manžel tam pozoruje to samé. Zeptá se tchyně, proč uřezává ty konce. "Protože mám malej pekáč." - Viděli jsme to někde jinde, tak to tam dáme taky, i když vlastně nevíme proč. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc originalniho, filmu s duchama je spousta, s duchama na lodi uz tolik ne, ale porad to jsou duchove. Pribeh neni uplne nejhorsi a hlavne tu je hodne slusna atmosfera. Herci nestoji za rec a hlavni duvod, proc se na tenhle film vzdy rad podivam, je tech par krvavejch a par nechutnejch scen, jiste, moc nich neni, ale i tak to stoji za to a pod 3* nepujdu. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Duchařské horory mi už nějak začínají lézt krkem. Loď duchů jsem viděl už dávno, ale moc si ji nepamatoval a tak jsem ji ohodnotil a okomentoval, až nyní, kdy jsem ji shlédl znovu. Naprosto průměrný film, který ničím neurazí, ale ani nenadchne. Dobré je samozřejmě prostředí staré lodi, která bloudí mořem a "hledá" další duše. Vše je pěkně rezavé, vlhké a prohnilé. Když začnou kolem vířit dávno mrtví lidé, přijde mi to už ale, jak špatný vtip. Čekal bych více strachu a emocí. Jde přesně o ten typ filmu, který zasunete mezi ostatní, kde bude ve svém průměru ležet do doby, než dostanete chuť vidět něco staršího, co si moc nepamatujete. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

je to sice pořádný nefalšovaný a stoprocentní béčko, ale není až tak špatný. tedy není tak hrozný do chvíle, kdy se duchové začnou ukazovat a zabíjet. kdyby všechno zůstalo jako předtím, byl by to mnohem lepší film (atmosféra a podobně). ale ve chvíli, kdy režisér natáhne pověstnou masku rudé smrti na divákovy oči, stává se z toho jen další vybíjená beze smyslu a důvodu. upřímně řečeno i výsledná pointa je pořádnej blábol. a je to škoda, rozjíždělo se to moc pěkně. třeba scéna na party je moc zajímavá a postupné objevování lodi taky. bohužel od zjevení duchů to nestojí ani za zlámanou grešli. a ještě je tam tak strašná (snad rocková?) hudba, že jsem si každou chvíli říkal, jestli nejsem na koncertu a kdy na mě vypadnou zlití a nafetovaní týpci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Murphy je kapitán remorkéra Artic Warrior. Spolu so svojou posádkou sa živia tým, že na voľnom mori hľadajú staré, opustené lode. Jedného večera dostanú typ na slušný úlovok. V Beringovom mori objavia štyridsať rokov nezvestný taliansky, zaoceánsky parník. Je to obrovská, luxusná loď, ktorá sa stratila v roku 1962. Zdá sa, že im vynesie pekný balík peňazí. Lenže namiesto bohatstva im táto ich výprava prinesie hrôzu, des, strach a smrť. Vstúpili totiž na "Loď duchov". *** ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve 42. minutě vytáhne Epps (Julianna Margulies) z kapsy zlatou cihlu a následně ji položí na pult, držíc ji shora jen prsty. Bankovní cihla je hladká a (při hustotě zlata přes 19 kg/dm3) váží víc než 12 kilogramů, nemohl by ji tedy takto držet. (aquacam)
  • Rockový song, který si při řízení remorkéru pouští Santos (Alex Dimitriades), jemuž později kapitán Murphy (Gabriel Byrne) poručí, ať vypne ten randál, je skladba „Not Falling“ od skupiny Mudvayne. (ČSFD)
  • Pracovní název v USA byl Chimera. (Chatterer)

Reklama

Reklama