Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peckovni lehce podhodnocenej horurek kterej se ke konci trochu zmneni na tuctovej thriler ale i tak se mi to dost libilo skvelej namet i atmosfera hrdinove prochazejici se po desivy lodi jsou postupne likvidovani luxusni lekacky prijemna delka co neunudi a zaverecna brilantne vysperkovana pointa fakt dost dobry a ja davam za ctyri v pohode kousek ze tu ma jen 48 procent uz mne neprekvapi jsme preci na CSFD kde je to samej filmovej odbornik nebo ne? ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Žádná špička, ale koukat se na to dalo. Některé morbidní scény byly opravdu pošušňáníčko a ponurá atmosféra dokreslovala některé dějové nedostatky. Celkově bych to hodnotil jako takový oddychový horror pro masy, ve kterém není radno hledat originalitu a složitější děj. Prostě brutální boj o přežití. Každopádně si myslím, že zdejší hodnocení je až příliš kruté. 60% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jsou dva druhy špatných hororů. Horory co jsou tak stupidní, že se ani nedají dokoukat (remake Mlhy, většina pozdních Hellraiserů) a horory špatné, ale s alespoň nějakou obsojnou zápletkou a efekty. A to je přesně případ Lodě duchů. Minimálně za úvodní scénu + flashbacky na čistku si Loď duchů nezaslouží úplně zavrhnout. Je to ještě celkem snesitelná hororová jednohubka s atraktivním prostředím, pár slušnými lekacími scénami a několika libovými úmrtími. Taky se tam mihne Gabriel Byrne a čím dál lepší Desmond Harrington. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený horor, který vás zaujme, drží a nepustí. Totálně depresivní prostředí deštivého nočního burácejícího moře a opuštěné a zničené lodi, to já můžu. Navíc hned na úvod vám film nabídne hodně drsné jatka, která se vám budou v hlavě přehrávat ještě 20 minut potom. Pak mě také vždycky mrazí z těch scén, kdy ožije barová zpěvačka. Film je dokonale hudebně podbarvený hudbou, která díky celé atmosféře mrazí. Pro mě jednoznačně jeden z nejstarších lepších hororů. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

recesistický úvod á la romantický film následne prerezaný brutálnou scénou stál za to a bol jediným svetlým okamihom inak nudného a nezaujímavého hororu, pri ktorom by sa nebálo ani malé dieťa. byrne mal asi zlé obdobie, keď bral úlohy ako toto či koniec sveta a tiež ma prekvapila účasť r. zemeckisa a joela silvera ako producentov. čo už, nie každý deň je nedeľa ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Po nalezení parníku vyprávi kapitán remorkéru strašidelnou historku o lodi Mary Celeste. Říká, že loď opustila posádka a ta sama urazila7 tisíc mil, proplula Gibraltarem a doplula do Středozemního moře. Ve skutečnosti byla 4. 12. 1872 nalezena na širém oceánu a přes Gibraltar ji pak dopravili zcela nezáhadně její nálezci. (Stejšn)
  • Ve filmu zpěvačka Franchesca (Francesca Rettondini) používá českou pistoli CZ 75. Současně se však jedná o chybu, protože se děj snímku odehrává o mnoho let dříve, než se zbraň začala vyrábět. (Martyn.86)
  • Vytvoření zaoceánské lodi Antonia Graza bylo inspirováno italskou výletní lodi Andrea Doria, kterou v roce 1956 potkal tragický osud v podobě potopení. (Chatterer)

Reklama

Reklama