Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

kingik 

všechny recenze uživatele

Posádka remorkéru objeví luxusní plavidlo pohřešované více než čtyřicet let. Šestičlenná posádka záchranářského remorkéru v Beringově průlivu objeví přes čtyřicet let pohřešované luxusní plavidlo Antonia Cruz. Pradávné mariňácké zkazky říkají, že se na palubu opuštěných lodí, co připlavaly z otevřeného moře, nikdy nemá vstupovat. Údajně se totiž jedná o "lodě duchů", v nichž bloudí duše zemřelých, kteří zahynuli při lodních haváriích a neštěstích. Námořníci chtiví pokladů však tohle pravidlo poruší a záhy pohlédnou do tváře smrti. Originální námět zpracovaný s nadhledem skýtá spoustu překvapení na palubě prokleté lodi. Vstupuje se jen v případě, že máte rádi netradičně pojaté duchařské horory s překvapivou pointou na závěr a příliš se nepitváte v logice děje, ani v logice motivace postav. Pak máte velkou naději, že s touhle lodí nezabloudíte do neznáma a užijete si skutečnou hororovou plavbu. Mé hodnocení: 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma to dosť bavilo, slušný horor s pár vydarenými scénami a pamätnou hneď zo začiatku, kedy sa oceľové lanko vysporiada s drahými lodnými tanečníkmi. Po rokoch som len so záujmom sledoval, že to malé preživšie dievčatko bola dnes už dosť známa herečka Emily Browning. A filmu sa podarila aj pointa a prekvapenie na záver. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Provařená videopultovka recyklující snad všechno co už jste v žánru viděli. Vystavět horor kolem mořeplaveckých klišé o ultradrsňácích (a ultradrsňačkách) a dochutit ho báchorkou o "lodi duchů", takhle páchnoucí naviják dneska snad nesežere nikdo. To že jde film do kin, považuji za hrubou urážku divácké inteligence ;) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak od začátku jsem si říkal, jooo to my mohlo být dobrý, casting se mi líbil a mohl by se z toho vyklubat horor ze zajímavého a netradičního prostředí. Po čtyřiceti minutách mi bylo jasné,že jako horor to fungovat nebude a doufal jsem v napínavý triller.... No a nedostavilo se, od vykreslení pointy s příšernou hudbou se to začalo bortit jako domeček z karet. Nápady selhávaly až do nesmyslů. Docela škoda, potenciál na slušný horor to mělo..... 4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem soudě dle hodnocení čekal mizerně natočenou kravinu, ale dostal docela atmosférický thriller. Zejména v první polovině skoro až dobrodružný survival na moři, což je žánr, pro který mám určitou slabost. Ve výsledku je to ale spíš thriller s nevyužitým potenciálem. Na úvod docela drsný gore, pak se to hodně dlouho ale zajímavě a atmosféricky rozjíždí a nakonec to vyústí v poměrně rychlý, skoro až pohádkový konec, který se u hororů dneska moc nevidí. Solidní béčko, které nenudí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu zpěvačka Franchesca (Francesca Rettondini) používá českou pistoli CZ 75. Současně se však jedná o chybu, protože se děj snímku odehrává o mnoho let dříve, než se zbraň začala vyrábět. (Martyn.86)
  • Ve scéně, kdy se spustí kabel a téměř všechny lidi na palubě přepůlí, mělo původně dojít ke stětí hlav všech zúčastněných. (Chatterer)

Reklama

Reklama