Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Filmik fakt potesil...presne takto by som si predstavoval filmovu zabavu na oddychovy nedelny vecer...Trosku by som mu vytkol...ze obcas som vedel, kde ta golfova lopticka skonci...ale inak parada. Lubili sa mi aj moderne efekty (napr.letiaca lopta) ako boli nenapadne zakomponovane do tohto oldschool interaface filmu...kedze dej sa odohraval nejakych 100rokov do zadu...fakt fajn. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ke golfu jsem nikdy neměl příliš vřelý vztah, vnímal jsem jej jako snobský „ani ne sport“. Mé naděje vkládané do Golfového snu tudíž nebyly veliké. Nadšení po zhlédnutí ano. Na režisérské stoličce seděl Billy Paxton, známý spíše jako herec. Fakt, jak dobrý a do detailů vymazlený (vemte si třeba úvodní titulky) film o golfu natočil, si vysvětluji tím, že jej musí milovat. Ostatně, svědčí o tom i malinko přestřelený originální název a potůčky patosu protékající celým filmem. Takové ty povinné scény, kde synek (vysoko vycházející hvězda Shia LaBeouf) přesvědčuje skeptické rodiče o smysluplnosti svého počínání, kdy musí bojovat s vírou v sebe samotného apod., zde nechybí, jejich zastoupení však není majoritní a základ tvoří akční golfová klání. Ano, opravdu akční - kamera občas letí společně s míčkem, střih je velice svižný a různé odpaly mají různou atmosféru, pokud to takhle jde napsat. Při těch nejzásadnějších jsem sotva dýchal a když dobře skončily, zaplavil mě pocit štěstí a ucítil jsem takové to zvláštní chvění po celém těle. Myslím, že to je znak silného filmu. Co myslíte vy? 85% Zajímavé komentáře: Torrance, Vodny ()

Reklama

Teg 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkný, dobře natočený, kdybych byl kritik, tak řeknu, tohle se vám pánové povedlo, ale něco na tom filmu mi nesedlo... nejsem golfovej fanda a neustálé flashbacky, zpomalené záběry a drsné pohledy na mě byly příliš :). Ale konec mě dojal, to jo. ... Příště... gentlemani, uděláme stejně drsnej film o hraní piškvorek!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obrovská pohoda ma sprevádzala počas celého filmíku. Golfové filmy majú svoje čaro, teda v prípade, že sú kvalitne spracované a tento rozhodne patrí medi ne. Samozrejme ak je film podľa skutočnosti, scenáristi sú zahojení, už len to presvedčivo podať. Občas mi chýbalo trošku viac napätia, no až taký veľký problém to nebol. Film navyše disponuje výbornými kamerovými zábermi z ihriska, zaujala ma aj hudba, no a samozrejme Shia, ktorý sa nenápadne šplhá ku hviezdam. Dúfam, že mu Bay to lano neprestrihne. 80%. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Krásný film o krásném golfu. ALE: Já prostě musím srovnávat. A musím srovnávat s Legendou o slavném návratu Roberta Redforda. A tady u mě naprosto vítězí Redford s Legendou. Proč? 1) Legenda je učesanější, poetičtější, vymazlenější a tak nějak hezčí. 2) V Legendě je daleko lepší hudba Rachel Portmanové. 3) V Legendě jsou daleko lepší herci (jedině LaBeouf může konkurovat). Proto musím dát "jenom" čtyři hvězdičky. Legenda je LEGENDA. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)
  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)

Reklama

Reklama