Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dá se říct klasický sportovní film o splněném snu sympatického amatéra – outsidera, ovšem setsakra dobře provedený. Soustředí se kolem jediného turnaje U.S. Open, nuzné dětství a přípravu výborný Shia LaBeouf se zkušeně režírujícím Billem Paxtonem berou zkrátka, stejně jako povinné scény s fandící přítelkyní z vyšší vrstvy či skepticky praktickým otcem dělníkem; trochu karikaturně přetahují snad jenom elitářské snobství (britských) "gentlemanů" – papalášů. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Pro golf mám slabost a tenhle film ji ve mě jen a jen prohloubil. Není v tom ta krásná tajemnost a romantická hudba jako v Bagger Vancovi, ale ten samotný skutečný příběh z roku 1913 je prostě jak dělaný pro film a Bill Paxton se s tím popral se ctí - toho patosu a americkosti tam u jiných (horších) režisérů mohlo být ještě mnohem více. Velmi povedené jsou i některé záběry kamery a představy hráčů. Pokud máte rádi citlivé filmy z elegantního prostředí, je tohle jasná volba a malý Eddie prostě nemá konkurenci! :) ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Krásný film o krásném golfu. ALE: Já prostě musím srovnávat. A musím srovnávat s Legendou o slavném návratu Roberta Redforda. A tady u mě naprosto vítězí Redford s Legendou. Proč? 1) Legenda je učesanější, poetičtější, vymazlenější a tak nějak hezčí. 2) V Legendě je daleko lepší hudba Rachel Portmanové. 3) V Legendě jsou daleko lepší herci (jedině LaBeouf může konkurovat). Proto musím dát "jenom" čtyři hvězdičky. Legenda je LEGENDA. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Golf není úplně mým nejoblíbenějším sportem, přesto mě filmy o něm baví. Příběh tohohle filmu je z roku 1913, ale vůbec na mě nepůsobí staře. Ba naopak, barvy a prostředí působí tak světle a svěže. Navíc mě velice bavily ty vychytávky kamery, kdy jsme sledovali letící míček nebo přistávající berušku. K tomu se dá ještě připočíst dokonalá postava malého caddyho Eddieho. Závěrečný souboj je i velice emotivní a vypjatý, což jsou další body navíc. Takže nakonec tomu vlastně nemám co vytknout, stejně jako u Legendy o slavném návratu. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Nemám filmy se sportovní tématikou (až na vyjímky) příliš v lásce, jelikož jsou v drtivé většině na hony vzdáleny realitě, ovšem tenhle mě opravdu dostal. Snad je to i tím, že golf není zrovna sportem u kterého bych dokázal jako divák prosedět hodiny a tudíž nemůžu býti až tak dokonalý hnidopich jako u jiných sportovních odvětví, kór když se děj odehrává v počátku minuleho století. Opravdu si nedovedu představit jak to tehdy vše fungovalao (profesionalismus) a do jaké míry či detailů se příběh drží linie oné skutečné události dle které byl film natočen, nicméně i přesto či možná právě proto, jsem se do tohodle lidského příběhu bez problémů vžil a nechal se zcela dobrovolně unášet na jeho vlnách. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno