Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Drc 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý sportovní film natočený v klasickém duchu, tentokrát z golfového prostředí. Drží se zaběhané šablony a je tedy hned každému od začátku jasné, jak to vlastně celé dopadne. Jde jen o to, jak se k tomu děj proplete. A i tady nás nečeká žádné překvapení. Možná bych ještě vytkl trochu málo humoru, ale to pramení spíš z napínavějšího pojetí filmu. Celkově ale dobrá odpočinková podívaná. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že o golfu se dá natočit pěkný, působivý a dojemný film. Bill Paxton se chopil neobvyklé látky s chutí a s dobrým režijním výsledkem. Natočil příběh založený na skutečných událostech o mladém hráči golfu Francisi Oiumentovi, který vyhrál v roce 1913 U.S.Open a pro všechny to byl, vzhledem k jeho zkušenostem a neznámému jménu, naprostý šok. Film má všechno, co má správné sportovní drama mít. Sympatického a současně talentovaného outsidera, kterému jeho táta zazlívá vztah k jeho milovanému sportu, lze ocenit skvělou práci kamery a hudebního skladatele, a jak to dopadlo, je přece jasné předem. Tohle byl golfový sen, který se stal skutečností. 100% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nápaditá, místy až trochu legračně artistní kamera ozvláštňuje příběh, který jsme už viděli stokrát. V tomhle případě vychází ze skutečnosti, to ale nic nemění na tom, že je prostě provařený - i když je mi to líto, protože F. Quiment si obdiv určitě zaslouží, narozdíl od všech schématických a fiktivních ousiderů z nesčetných filmů o amerických snech. Hodnotím ale film, nikoliv osobnost a historické události. /4. 2. 12./ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,337,393Tržby Celosvetovo $15,431,177Tržby za predaj DVD v USA $37,276,978 //počet predaných kusov 1,663,938║ Bill Paxton je celkom zručný režisér a táto športová drámu mu celkom vyšla. Shia LaBeouf sa už tu príjemne predviedol a ukázal že ho čaká sľubná budúcnosť. /65%/ ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Asi bych křivdil kdybych nedal plný počet. Myslím že se jedná o nejlepší golfový film. Kvalitativně je na vyšší úrovni než Legenda o slavném návratu. Chválím obvzlášť kameru. Jediné co bych vytknul je, že se herci drží až moc scénáře, takže hrají tak trošku jako roboti. Byl by lepší nějaký ten malý záchvěv mimo scénář. V tomto případě u LaBeoufa, určitě ještě má co zlepšovat. Ale jinak velmi pěkné, chválím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)

Reklama

Reklama