Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

iamek 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró je bůh ! Tenhle chlap ma neuvěřitelný potenciál. U Fragile jsem měl strach jako dlouho předtím ne. Holčina co strašila byla neuvěřitelně realistická a člověk měl strach se podívat jinam než přímo do noťasu. Příběh je prostý, ale precizně z režírovaný a prostředí opuštěné nemocnice všemu jen nahrává. A závěr nemá chybu a měl jsem husí kůži po celém těle. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kolega J*A*S*M to napsal přesně takže nemám moc co dodat snad jen, že se mu určitě po shlédnutí tohoto hororu musela třást ruka natolik, že se překlikl a dal "jen" 4* . Já počkal až třes pomine a dávám zcela bez debat plnou palbu. Sledoval jsem to ve dvě v noci a nestačil zírat jak film gradoval až do okamžiku kdy mi mráz přes záda běhal jako šílenej. Pro mě objevenej hororovej poklad, úžasná duchařina a Charlotte je pro mě spolu s Kayako nejděsivější ženská co kdy v hororu byla ! Stejně jako tento film spolu s Halloweenem 2 je nejděsivější film z nemocničního prostředí jaký jsem kdy viděl. Absolutní paráda !!! ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

5/10 Jako plus jednoznačně bubák, prostředí s povedenými zvuky budovy a pár scén, u kterých jsem bleskově skoval nohy pod peřinu. Jinak nic novýho. Proti tomu tragická hudba, mdlej průběh a závěr jak z Bay Watch, kde u defibrilátoru "chyběl" snad už jen kudrnatej Mič :). Silnější dvě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato velice příjemně zpracovaná duchařina si především usmyslela, že diváka už jen tak něco nevyleká a tak je potřeba dost přitvrdit. Děj je zasazen do ošuntělé nemocnice v jejímž okolí už ani vlci nedávají dobrou noc. Kromě několika pracovníků a hrstky lidí zde už nikdo není. Tedy skoro nikdo. Začátek filmu se nese v docela tajemném a hlavně i děsivém tempu, kdy sledujeme zvláštní chování dětí a lámání kostí. Jenže potom jakoby to všechno někdo utnul a dostavila se hodně nudná půlhodinka. V té se seznámíme s naší milou sestřičkou Amy a sledujeme její první minuty v novém zaměstnání. Začal jsem mít divné tušení, že tentokrát si to u mě režisér pokazí. Naštěstí však dostal rozum a poslední půlhodinka opět ukázala, že jsem se spletl. Opuštěné druhé patro přímo svádělo k brutální jízdě, která zaútočí na všechny smyslové buňky. S příchodem ducha se přepnulo na vyšší level. Po delší době musím říct, že jsem byl docela znechucený a trochu mnou otřásl i pocit znechucení ( to myslím v dobrém slova smyslu). Za přispění dunivé atmosféry, skvělého hudebního doprovodu a neuvěřitelných hereckých výkonů malých herců a hereček jsem si začal film skutečně užívat. Do toho všeho mě ještě potěšila i Calista Flockhart, kterou jinak moc nemusím. Její výkon byl rovněž přesvědčivý a rozhodně se mi líbila víc než v tom trapném seriálu. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Španělé se rádi bojí a umí to dát patřičně najevo svými filmy, ve kterých (stejně jako je tomu v tomto) konec je logicky objasněn a vše do sebe výborně zapadne (což není u hororů zvykem). Příběh je celkem jednoduchý a lekačky kýčovité. Ale celkem vzato - film je natočen precizně a rádi si na něj ještě vzpomenete - takže proč nedat pět hvězdiček? Navíc potěší McBealová, kterou poprvé uvidíme pohybovat se rychleji než chůzí :-D ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama