Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

carly 

všechny recenze uživatele

čo ma k tomuto seriálu pritiahlo a čomu musím neustále aplaudovať je herecké obsadenie a výkony. a s tým súvisiace charaktery. nie je tu jediná postava, ktorá by bola zle obsadená, alebo nezaujímavá. matematiku moc nemusím a napriek tomu, že vyšetrovania sú zväčša zaujímavé, čo ma na tom najviac láka sú vzťahy. nie sú v centre pozornosti, ale sú tam neustále prítomné, aspoň v pozadí - rodina, priatelia, lásky. a vyvíjajú sa, menia a dávajú zmysel. mnohé vzťahové drámy by si z nich mohli brať príklad ()

kollma 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka průměrné, nápad s matematickými výpočty je originální. Zpracování ale není takový, jaký by mohlo být. Vytvoření vzorce vypadá věrohodně, ale ve skutečnosti by tenhle vzorec určitě nešel použít na tak velký počet lidí a událostí a neměl by tak velkou pravděpodobnost úspěchu. Je jasný, že tenhle vzorec se musí vytvořit na tabuli nebo na papíře, ale vůbec nechápu, proč se nikdy nepoužije pro výpočet počítač nebo i obyčejná kalkulačka, pro fyzikální výpočty naprosto nezbytná. Ale asi je lepší psát hodnoty na tabuli a desítky minut něco počítat, než zadat hodnoty do nějakýho tabulkovýho procesoru, který vypočte výsledek za několik sekund, navíc s menší možností chyby než jakýkoli člověk. Jediný díl, který se mi po téhle stránce líbil, byl ten, když "geniální" matematik Charlie přestal pořád něco počítat a používal zákony logiky na reálný případy. ()

Reklama

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Naprosto jsem značné nadšení pro tenhle (pouze v prvním nápadu originální) seriál nepochopil. Žádné skvěle napsané a v policejním prostředí uvěřitelné dialogy a po 4. díle už naprosto nic nového. Pro mě jen hodně naleštěná a na něco více si hrající slušná americká kriminálka, kterou si ale nikdo nemůže dovolit nasadit v hlavním vysílacím čase. Ano, ale zmiňované "oslavy lidského rozumu" si také považuju. 50% ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Tohle není komentář, ale krátkometrážní úvaha: Myšlenka seriálu takového formátu je velmi šlechetná, to bez debat, avšak mě by zajímalo, co na to odborníci? Jak moc se dá vědě aplikované ve vyšetřování věřit? Viděl jsem jeden díl, kde metody použité při práci FBI byly také mým učivem na VŠ a trochu jsem se podivoval nad seriálovým vysvětlením mě dobře známých principů. Samozřejmě, je běžné, že pro člověka zainteresovaného do žánru jakéhokoliv snímku je zfilmování "jeho" problematiky úsměvné, ale tohle je čistý základ seriálu - Využívat vědu a také jí trochu přiblížit normálům. Odborníci, vědátoři, skutečně se to autorům daří? i když se jedná o otázku řečnickou, stejně : odpovědi rád přijmu v poště:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hledáme smysl něčeho, co smysl nedává." Nápad zařadit matematiku mezi kriminalistický metody mě nadchl. V běžným životě se opravdu dá leccos spočítat. Stačí k tomu trochu logiky a maximem potřebných znalostí je jednoduchej integrál. A tady začíná problém. Zatímco jednoduchý posuny v ději jsou mi vždy několikrát vysvětleny, tak složitý matematický čmáranice na tabuli komentuje génius tak, že právě něco spočítal. Podle mě na tabuli stojí jen řada řeckejch písmen s co největším počtem indexů, aby to vypadalo složitě. Určitě se ze vstupních údajů nějaký velmi obecný řešení dá vyvodit, ale spočítat přesnou adresu pachatele je už docela úlet. Ovšem nespím s diferenciálními rovnicemi, nepřikrývám se determinantem matice a vlastně se mi ani nezdá o cyklometrických funkcích, tak tomu možná jenom nerozumím. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)
  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)

Reklama

Reklama