Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

anderson 

všechny recenze uživatele

Asi najznámejším faktom, ktorý o tejto sérii "presiakol" medzi pospolitý ľud je skutočnosť, že ju produkoval aj RIDLEY SCOTT. Keďže ja osobne na väčšine jeho opusov "neulietavam", nebude tento fakt príliš ovplyvňovať môj minikomentár. :-) Aká je zápletka ? ROB MORROW je Don Eppes, elitný agent FBI a ako mnoho iných televíznych agentov, aj on rieši najrôznejšie prípady a kriminálno - teroristické prečiny. Originálnym prvkom zápletiek je ale Donov "spolupracovník", geniálny matematik a fyzik Charlie (DAVID KRUMHOLTZ). A len tak mimochodom je to jeho brat. Všetky zapeklité prípady pomáha Charlie rozuzliť pomocou matematicko - fyzikálnych vzorcov, chemikálnych definícií a štatistických teórií. Občas sa do prípadu zapletie aj Charlieho kolega Dr.Larry Fleihardt (neodolateľne "pošahaný" PETER MacNICOL) a Alan Eppes (JUDD HIRSCH), otec tejto "podarenej" dvojky. NUMB3RS sa skrátka pokúša konkurovať inteligentnému megahitu "C.S.I." a ja len dodávam, že veľmi dôstojne. Poznámka na záver: Veľmi ma zaujíma kedy naše ctené FREE-TV túto sériu uvedú, a ešte viac som zvedavý aký nezmyselný český/slovenský názov jej prischne. :-) (15.11.2005) SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 3.11.2007 (5.11.2007) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zločin je jako rovnice, kterou je potřeba velmi rychle vyřešit. Matematiku používáme denně a ani si to neuvědomujeme. Všechno děláme automaticky a s velkou samozřejmostí. Klidně ji můžeme použít při řešení zločinu, s tím problém nemám. Neuškodilo by, kdyby složité matematické výpočty byly více vysvětleny. Jenže to by se jeden díl seriálu pěkně prodloužil a změnil v něco úplně jiného. Zajímalo by mě, jestli jsou to skutečné výpočty nebo jen nějaké filmové výmysly. Nicméně, nápad je to zajímavý a originální. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Crime Scene Investigator po páté, neboli seriál Vražedná čísla a jejich veliký nápad o ničem jiném, než právě o číslech. Čísla jako taková jsou všude, počítá se tím vše a když někde není jednička s nulou v bitové formě, okamžitě je zle. Nápad by určitě nebyl nějak špatný, to určitě ne, jen už mám pocit, že těch vražd a vražedníků je v televizi poslední dobou strašně moc, na druhou stranu se na tenhle seriál rád podívám, když na něj v televizi narazil, ale že bych ho nějak vyhledával, to zřejmě ne, ono je to všecko stejně na jedno brdo a cíl to má jediný, zaplnit večerní program televize, a lidi na to stejně stále dokola budou koukat. (6/10) ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažená forma vyšetřování (spíše odhadování a výpočtů pravděpodobnosti), která sice může fungovat na určité spektrum lidí, ale rozhodně se nedá uplatnit v celé kriminalistice jako výchozí fakt. Občas se ale objevily i zajímavé díly, které logicky uvažujícího člověka nemusely nutně urazit. 30% ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Já mám občas úchylku a divnej vkus na špatné filmy či seriály. A tohle je jeden z těch případů. Prostě dejte dohromady matematického génia a policistu, kteří dokážou pomocí čísel vyřešit i nakupování rohlíků. Tohle prostě člověk musí vidět. To převedení těch čísel do reálných situací mne prostě zasáhlo a hrozně bavilo, nemůžu si pomoct ale tenhle seriál je opravdu fajn. Jen to člověk nesmí brát vážně a svým způsobem to mělo své kouzlo. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Jméno postavy Amity Ramanujan (Navi Rawat) odkazuje ke Srinivase Ramanujan, matematičce z Indie, která pracovala a publikovala v prvních dvaceti letech 20. století, a také často spolupracovala s G. H. Hardym na teorii čísel. (Greg)
  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama