Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

supo 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrý, první díly jsou dobré, možná bych řekl dokonce výborné. Ale pak začne děj pokulhávat. Genialita hlavního představitele je pěkná věc, ale když začne poučovat i experty z jiného oboru (balistika, lékařství ...) tak to už je moc. Navíc mi přijdě, že to občas přehání. Někdy se jim stane, že poučuje v oboru zběhlé kriminalisty ve věcech, které musí dávno znát a to je trochu moc. Zápletka s čínským agentem tomu dodala poslední kapku. Dávám tři hvězdičky za první sérii a za nápad. Kdybych měl hodnotit série 2 a výše tak jen **. ()

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl seriál véélký potenciál. Neotřelý nápad s příjemnými herci. Matematika,ach ta matematika,kdo by jen řekl, že mě přeci někdy bude bavit? Bohužel, postupem času se seriál propadl do normálního detektivního bahna se spoustou krásných detektivek a detektivů a zamotanými případy, jenže vás to najednou začne nudit...Jako bych už to někde viděla. Škoda. ()

Reklama

Rami odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kravina a jedna z nejhorších kriminálek všech dob - takto bych klidně mohl označit tento seriál. Už jenom myšlenka, že by se případy měly řešit pomocí matematických vzorců namísto logické dedukce je naprostá ujetost. A i kdyby dal nějaký blázen dohromady soupis všech tabulek a vzorců, díky kterým by se mohla vypočítat nejpravděpodobnější možnost řešení případu, stále by to byla jen nejpravděpodobnější možnost (nepříklad 30% jistota, že někdo něco spáchal), kterou se pachatelé v reálném světě prostě neřídí. Navíc vše, co dotyčný matematik počítá celé vyšetřování, by dokázal pomocí selského rozumu vykoumat za pár okamžiků (pokuď by v té hlavě samozřejmě něco měl :-) ). Tady bych rád reagoval na názory, že je tento krimi-seriál oslavou inteligence a myšlení. Opak je pravdou. Hrdinové zde nemyslí, jen slepě využívají vzorce, do kterých dosazují čísla vytažená z klobouku. Namísto oslavy intelektu se jedná o vzívání bezmyšlenkovitého využívání zaběhnutých norem, chybného zjednodušování a konzumního zírání do bedny na něco, co je barevné, hýbe se to a je to na pokračování. A jelikož by samotné počítání příkladů zabralo cca 5 minut, musela se přidat omáčka v podobě "efektních" efektů a nějaké to koření v podobě naprosto plochého soukromého živote hlavních představitelů, s kterým se bohužel většina konzumentů dokáže velmi snadno ztotožnit. Dávám odpad (5%). ()

Domo odpad!

všechny recenze uživatele

Další z amerických ptákovin, kterými naše komerční televize vyplňují aktuální program našich nenáročných konzumentů. Spousta "cool" video triků, bez kterých se dnes moderní kriminálka neobejde a které každý díl natáhnou natolik, aby se do něj vlezla reklama. Ultrageniální dedukce, které by mohl závidět i Doylův Holmes, vyvedené z nesmyslných čmáranic na skleněnou tabuli. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Není to špatný seriál, ale tento koncept, nebo jako to nazvat, už začíná pomalu nudit. Konceptem myslím vyšetřovací tým, který za pomocí super vysoce "sofistikovaných" technik vyšetřuje nějaký zločin. Tady je tím géniem chytrý kudrnáček. Jinak zase rychlé střihy, jeden dialog atakuje druhý, spousta trikových vizualizací, spousta nejnovější drahé techniky, prostě maximálně efektní záběry pro oči a chytré dialogy. Akorát že je to už příliš okoukané. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)

Reklama

Reklama