Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Obivan 

všechny recenze uživatele

Skoro v každém díle zazní nějaká dobrá hláška a seriál se mi zdá být docela zajímavý. I když šťávu mu dodává samozřejmě Charlie, génius na čísla, looser na scrabble. Co rozhodně zaujme, je celkové originální zpracování, neboť spojit dohromady něco na první pohled tak vzdáleného jako matematika a kriminální seriál, už požaduje slušnou dávku odvážnosti. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že bych viděl poctivě všechny díly, ale i z těch několika, které jsem měl tu čest zhlédnout, jsem usoudil, že je to příliš diskutabilní a mnohdy až pitomé. Věřím, že v některých případech je možné postupovat matematickými výpočty, ale v reálném světě to funguje jinak. Námět zajímavý, ale těžko uvěřitelný. Navíc musím přiznat, že většina hlavních aktérů mi nebyla sympatických. Prostě nic pro mne. 40% ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Já mám občas úchylku a divnej vkus na špatné filmy či seriály. A tohle je jeden z těch případů. Prostě dejte dohromady matematického génia a policistu, kteří dokážou pomocí čísel vyřešit i nakupování rohlíků. Tohle prostě člověk musí vidět. To převedení těch čísel do reálných situací mne prostě zasáhlo a hrozně bavilo, nemůžu si pomoct ale tenhle seriál je opravdu fajn. Jen to člověk nesmí brát vážně a svým způsobem to mělo své kouzlo. ()

ste 

všechny recenze uživatele

Tento seriál selhává ve všech ohledech. Hlavní dva představitelé jsou neuvěřitelně necharismatiční a nezajímaví, jejich rodinné a citové propletence jsou příšerně nudné a případy, které řeší jsou tuctové. Navíc si počínají jako když se příchod Cimrmana do Liptákova zjišťoval poločasem radioaktivního uhlíku namísto kouknutím do kroniky. Přece se nějak musí ukázat, jak moc chytrý jsou, ne? Dokonce tak chytří, že i ty nejsložitější modely a výpočty si v klídku vypisují na tabuli, nedej bože aby použili počítač. Viděla jsem asi půlku první sezóny, tak nevím, jestli se to časem nezlepší, ale já to rozhodně riskovat nebudu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zločin je jako rovnice, kterou je potřeba velmi rychle vyřešit. Matematiku používáme denně a ani si to neuvědomujeme. Všechno děláme automaticky a s velkou samozřejmostí. Klidně ji můžeme použít při řešení zločinu, s tím problém nemám. Neuškodilo by, kdyby složité matematické výpočty byly více vysvětleny. Jenže to by se jeden díl seriálu pěkně prodloužil a změnil v něco úplně jiného. Zajímalo by mě, jestli jsou to skutečné výpočty nebo jen nějaké filmové výmysly. Nicméně, nápad je to zajímavý a originální. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 06:52 tatínek učí Charlieho, jak správně odpálit míček, ale v tomto okamžiku je vidět, že i po jeho odpalu míček zůstal na místě, ačkoli se v následujícím záběru oba jakoby dívají, kam letí. (Proste..Jana)
  • V čase 9:05 Charlie (David Krumholtz) utrhne kus čárového kódu, protože vysvětluje, že pak je pro skener nečitelný. Nálepka s čárovým kódem je skoro celá pryč, ale při dalším záběru je zbytek nálepky viditelně větší. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama