Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

No, takže asi takhle: matematika je něco, co naprosto nesnášim, nerozumim tomu a zároveň mě to děsí. Nechápu jak sem mohla udělat zkoušku za 2 a omlouvám se všem svým učitelům matiky od Mgr. Kellerové přes Mrg. Mrkuse až po RNDr. Šimsovou za to, co sem předváděla u tabule. Děs!! Ale k seriálu. Jediný co mi vadí, že z toho dělaj, že matika se dá použít u všeho... no prostě nedá a nerozmlouvejte mi to. :) Jinak je to v poho a David Krumholtz je fakt "sympouš" - miluju jeho vlasy :). A já si jdu vypočítat, co budu mít ve středu k obědu :) 75 % ()

Reklama

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Tohle není komentář, ale krátkometrážní úvaha: Myšlenka seriálu takového formátu je velmi šlechetná, to bez debat, avšak mě by zajímalo, co na to odborníci? Jak moc se dá vědě aplikované ve vyšetřování věřit? Viděl jsem jeden díl, kde metody použité při práci FBI byly také mým učivem na VŠ a trochu jsem se podivoval nad seriálovým vysvětlením mě dobře známých principů. Samozřejmě, je běžné, že pro člověka zainteresovaného do žánru jakéhokoliv snímku je zfilmování "jeho" problematiky úsměvné, ale tohle je čistý základ seriálu - Využívat vědu a také jí trochu přiblížit normálům. Odborníci, vědátoři, skutečně se to autorům daří? i když se jedná o otázku řečnickou, stejně : odpovědi rád přijmu v poště:-) ()

supo 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrý, první díly jsou dobré, možná bych řekl dokonce výborné. Ale pak začne děj pokulhávat. Genialita hlavního představitele je pěkná věc, ale když začne poučovat i experty z jiného oboru (balistika, lékařství ...) tak to už je moc. Navíc mi přijdě, že to občas přehání. Někdy se jim stane, že poučuje v oboru zběhlé kriminalisty ve věcech, které musí dávno znát a to je trochu moc. Zápletka s čínským agentem tomu dodala poslední kapku. Dávám tři hvězdičky za první sérii a za nápad. Kdybych měl hodnotit série 2 a výše tak jen **. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý seriál s dobrým nápadom a so sympatickým obsadením. Ako je však zvykom, je aj tu (aspon teda pre mňa) jedno veľké ALE. Už po pár dieloch ma začala iritovať skutočnosť, že FBI je tu vykreslená ako skupina ľudí neoplývajúca zakládmi logického myslenia. Veľakrát aj na banálne problémy riešiťelné sediackym zozumom potrebujú matematika, ktorý im to hodí do vzorcov a ponúkne zázračné riešenie. Načo je nám FBI stači tucet matematikou, ktoý vyriešia každý zločin. Príliš prekombinováne, kďe pri niektorých situáciach mi bolo vyložene do smiechu. Na spestrenie nudného poobedia však postačujúce. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • Postavu Davida Krumholtze oslovují všichni Charlie, pouze jeho kolega Larry mu občas řekne Charlesi, a to v případě, kdy mu chce sdělit něco důležitého. (Greg)
  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)

Reklama

Reklama