Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 4
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 4

Recenze (573)

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak první série skončila a mé pocity jsou trošku schizofrenní. Na jednu stranu si Zoufalky dokázaly po celých 24 epizod udržet jistý kvalitativní standard (na rozdíl od takových Ztracených), na stranu druhou nedosáhla žádná z epizod strhujícího tempa pilotního dílu (i když ta poslední se mu dost přiblížila). Jeho napěchovanost černým humorem slibovala mnohé, hned s další epizodou bohužel přišlo „vyměknutí“ a patrný příklon k latinskoamerické telenovele, nikoliv k parodii latinskoamerické telenovely. Seriál si však dokázal i přes uvolněnou formu držet atmosféru tajemna, jen mě zamrzelo, jak neobratně si tvůrci poradili s rozuzlením ústřední zápletky (vše je nám pěkně naservírováno během prvních minut poslední epizody). Pochvalu si zaslouží všechny herecké představitelky (ač na seriál nadprůměrný výkon předvádí především Felicity Huffman) a také Danny Elfman, který svým hudebním tématem dodal onen zmíněný (leč dále nevyužívaný) parodicko-mysteriózní podtón. Ze současných seriálových hitů budou právě Zoufalé manželky více vyhovovat voňavější části populace, což by platit nemuselo, kdyby bylo ubráno na melodramatičnosti a přidáno na akci, černém humoru a napětí. Jenom nevím, jestli by pak nevznikl další klon Ztracených, tedy úplně jiný seriál. Raději buďme rádi za to, co je, může být i hůř, v tomto případě podstatně hůř. 75% Zajímavé komentáře: HateBreeder, 3DD!3, Jordan, castor, kwoky ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Když tento seriál začal na Primě běžet, tak jsem se na něj dívala a velice se mi líbil. Viditelně získával na oblíbenosti a díky tomu se hamižná NOVA začala s Primou soudit o další vysílací práva ... boj trval asi půl roku a pak když se zase začalo vysílat, tak mě seriál zpět nepřitáhl ... bohužel ... dlouhá pauza a pozdní vysílací čas ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude stereotypní feministický manifest, kde se kroužek protivných zakyslých ženštin láduje zmrzlinou a sprostě nadává na muže coby podřadný živočišný druh. Jsem příjemně překvapen. Jednak formou (filmová technologie, vizuální stylizace á la Stepfordské paničky, sunsetboulevardovský posmrtný komentář), druhak i samotným obsahem. Milé, vtipné, ironické, přijatelné. Ale i tak víc pro ženy, takže dál se dívat nebudu a tohle berte jako hodnocení prvních pěti či šesti dílů. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na Wisteria Lane najdete nové zločiny, staré zločiny a zločiny, které se dějí téměř před zraky všech. Kráska Gaby a její intriky, upjatá Bree se svými nejlepšími pomerančovými muffiny, Lynette, která ví co její manžel chce víc než on sám a potrhlá Susan, u níž nevíte, jestli je tak hloupá, nebo to jenom dělá. Tyhle dámy z Wisteria Lane tvoří jeden z nejlepších "babských" seriálů, jednotlivé díly mě dokáží zrovna tak napnout, jako rozesmát. Pokud vám připadalo, že je Sex ve městě příliš vulgární a neřeší se tam závažnější věci, u "Zoufalek" by se to stát nemělo. Jestli to berete s nadhledem a neřešíte věci jako proč se každou sérii stává holkám nějaká tragédie, je to výborná oddychovka. Navíc jeden z těch mála seriálů, který si držel kvalitu do posledního dílu. Finální série byla prostě úžasná. .Most people just go on -day after day trying in vain to keep secrets that will never stay hidden. Oblíbené postavy: Gabrielle Solis, Carlos Solis, Bree Van De Kamp ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to seriál asi primárně pro ženy, takže ode mně je to spíše hodnocení "náhodného kolemjdoucího", který byl nucen shlédnout cca 8 dílů (nikoli v řadě za sebou). ... ... ... ... ... ... Ze začátku to bylo vtipné, pak už čím dál míň. Pokud to ze začátku vypadalo, že se seriál vyhne klasickému obsahu seriálů pro ženy (miluje ho, pak ne, on miluje jinou, co s tím... bla bla bla), tak i tohle nakonec tvoří kostru seriálu. Jedna hvězdička za občasné záblesky humoru. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Doug Savant (Tom Scavo) hrál v 1. řadě v sedmnácti epizodách z třiadvaceti, přesto byl v titulcích uváděn jako hostující herec. Nicméně od 2. řady se stal jedním z pravidelných herců. (HappySmile)
  • Keď sa syn (Shawn Pyfrom) Bree (Marcia Cross) matke prizná, že je gay, ona mu na to povie: "Milovala by som ťa, aj keby si bol vrah." To isté povedala matka scenáristovi Marcovi Cherrymu, keď sa jej priznal, že je gay. (ladko)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama