Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 1
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 1

Recenze (572)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem se k první sezóně ZOUFALÝCH MANŽELEK dostal tak nějak zvláštně, musím říct, že se to "zvláštně" opravdu vyplatilo (i když zůstat ležet na gauči a nic nedělat není zase taková zvláštnost, no to už je jedno). Takový mix mysteriózna, komedie a dramatu tu totiž ještě nebyl. Zvraty na místech, kde by jste si mysleli, že se nic nedá... ehm zvrátit ;-) a šílená tajemství skrývající se za zdmi všech těch pěkných domečků. Kdo by si to byl pomyslel? Herecké obsazení je výtečné jak u "manželek" (Eva Longoria je nádherná a Teri Hatcher je pořád kus) tak i u ostatních členů domácností (musím zmínit vynikajícího Rexe a perfektní otravnou maminku Solisovou). Škoda několika slabších dílu, ale události v tom posledním z první série mě upevnily v tom, že MANŽELKY budu sledovat dál. Druhá řada je podle mě stejně dobrá jako ta první. Místy dokonce i lepší. Věci jdou víc do extrému (hlavně u mé oblíbené Bree), přibývá mrtvol. Co může člověk od seriálu z prostředí pracháčské čtvrti chtít víc? :-) Třetí série pokračuje ve zdárné tradici kvalitní zábavy ale překvapilo mě, že hlavní zápletka (točí se kolem Bree :-) končí trochu netradičně v polovině sezóny. Na začátku mi taky dost chyběl Mike (pan prachatý mi moc nesedl), ale naštěstí ho vynahrazoval skvělý Carlos. Finále bylo dost překvapivé a poslední scéna (po Mary Alice je to už druhý zářez) určitě zanechá spoustu fanoušků v šoku. Sakra i mě to docela dostalo. I když, kdo ví? Třeba jsem si to jen špatně vyložil. No nic. Jaká překvapení asi přinese... čtvrtá sezóna? Čtvrtá řada na scénu přivádí novou "maželku" Danu Delany a její temné tajemství, které se ve finále ukázalo být vážně dost komplikované a taky TORNÁDO, které téhle sezóně naprosto dominovalo. Onen dvojdíl měl totiž takové grády, že jsem se nestačil divit co si tvůrci dovolili udělat s nebohou Wisteria Lane. A to co se stalo Carlosovi (nakonci toho dílu) mě navíc dost překvapilo. No a finále? Pff takhle skončit je dost odvaha a těžko říct jak to bude dál. A proč se vůbec tohle všechno stalo. No uvidíme, kde nakonec naváže pátá série. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem zaspala Sex ve městě a probudila se až na Zoufalé manželky. A bavila jsem se. Manžel se přišel podívat, čemu se řehcu a smál se taky. Tak se Zoufalé manželky pomalu vplížily do našeho života. Příjemné pobavení, které je promyšlené, není plytké, jak by se mohlo na první pohled zdát a propere snad všechny situace běžného života. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle mysteriózní (?) melodram klouže po povrchu jen na první pohled. Za těmi bílými ploty se totiž odehrávají dramata, která jsou sice z drtivé většiny slzopudnými modelovými scénáristickými konstrukty, ovšem čas od času ukážou ve své nahotě starou známou pravdu a to, že skoro všichni jsou pěkný svině a člověk může věřit tak akorát sám sobě. Nežehlete u toho! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Last but not least zprávou je, že Teri Hatcher je pořád stejně extrémně sexy... Mám rád seriály "pro ženy," které jsou citlivé a vtipné (Ally McBeal), naopak pod nos mi moc nejdou ty, které vypráví o "závažných" tématech typu "na kterou párty dnes večer půjdu", či "jaký druh vibrátoru si koupím" (Sex ve městě) a u Zoufalých manželek by se dalo říct, že se ocitají tak někde uprostřed ;-) Neberu jako zápor to, že dámy nemají o 8,468 kg navíc (a bylo by to jako v tom případě víc realistické???), oslovil mě nadhled i tajemno a snad každý v seriálu hledá něco takového, co by mohl zažít a ještě nezažil, ať se tento nachází kvalitativně i po řemeslné stránce na jakémkoliv místě toho určitého spektra. I mně to připomnělo Americkou krásu, ale spíše na pohled či poslech (předměstí, hudba...) Celkově mi to opět vychází tak na 70%, ale uvidíme v dalších řadách...každopádně je to snad nejlepší seriál, který kdy prima vysílala...což je div...ti mají totiž na seriály totálně zmatenej čich...tedy: komerční! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Twin Peaks na zlomyseľný spôsob, šmrcnutý trochu Americkou krásou aj Čarodejnicami z Eastwicku... Čierny humor kraľuje a každá epizóda ma zatiaľ baví od prvej minúty po poslednú. Ale zaujímalo by ma, z čoho žije rozvedená matka v domácnosti... to je ako s tým Sexom v meste (ktorý teda nemám v malíčku) - fiflena píšuca jeden stĺpček do novín si robí zbierku topánok Manola Blahnika. No Desperate Housewives drobné prešľapy odpustím, pretože si získali moje srdce - ukážu aj realitu na pozadí "stepfordského" sna. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Marcia Cross (Bree) byla během natáčení 3. série těhotná, čehož si mohli diváci snadno všimnout. Záběry na ni byly pouze zblízka a pokud ne, její tělo bylo většinou částečně schováno za košíky, krabicemi či jinými postavami. (hellstruck)
  • Dům, ve kterém bydlí Betty Applewhiteová (Alfre Woodard) se svou rodinou, se ve skutečnosti nachází na Mockingbird Lane 1313 a byl použit už pro natáčení seriálu The Munsters (od r. 1964). (HappySmile)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno