Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (161)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa vedú spory Simpsonovi vs Futurama, tak rovnaký problém nastáva v prípade Griffinovi vs Americký táta. Americký táta mi príde oproti Griffinom o niečo menej bezohľadný voči morálnym hodnotám a menej vulgárny. Hlavným plusovým bodom oproti Griffinom je fakt, že Americký táta má rozmanitejšie pôsobiace zápletky jednotlivých dielov. Hlavné ciele humoru sú prehnané vlastenectvo, fungovanie tajných služieb, strach z terorizmu a samozrejme predovšetkým rodinné vzťahy. Treba uznať, že kvalita seriálu sa od prvých dvoch-troch sérií posunula na vyšší level a nastavenú laťku s prehľadom udržiava. Hlavnými ťahúňmi sú jednoznačne Stan a hviezda celého seriálu Roger, ktorý je nechutný, zvrhlý, škodoradostný, necitlivý, zákerný, sobecký, ale predovšetkým zábavný! Časom sa k nim, vďaka kvalitatívnemu vzostupu seriálu ako takého, pripojila aj Francine. Kedysi som to videl na remízu, no dnes mi príde súboj G vs AT ako prelievanie pomeru 60:40 v prospech AT. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

pro mě jen slabší odvar geniálního Family Guye.. z postav je půlka naprosto nezajímavá, vše táhnou především mimozemšťan Roger a otec Stan, který se ale s Peterem z FG rozhodně nemůže měřit.. německá ryba Klaus má zase potenciál, ovšem dostává hrozně málo prostoru.. opravdu podařených vtipů, díky kterým bych chytal záchvaty smíchu, je tu sakra málo a oproti FG je jednoznačnou slabinou absence flashů, kvůli které jsem se nemohl ubránit pocitu, že každé narážce či hlášce jakoby něco chybí.. při každém vydařenějším vtípku jsem si stejně říkal, že by se možná i lépe vyjímal v universu rodinky Griffinovic.. a skutečnost, že každý díl (často dost nuceně) směřuje k nějakému závěrečnému ponaučení, časem začne lézt celkem na nervy.. celkově bylo v první sérii pár momentů, kdy jsem si říkal, že mě seriál přece jen chytne, ale nakonec se tak nestalo.. po první sezóně hodnotím za 3* a dál zřejmě sledovat nebudu.. ()

Reklama

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Tady se přímo nabízí porovnávání s Family guyem, tak já jdu do toho. Po pilotním dílu American dad jsem byla přesvědčená, že to není nic pro mě. Když jsem tomu dala 2. šanci, naprosto jsem otočila. American dad je podle mě lepší. A to hlavně díky postavám, které mi ze začátku přišly oproti Family Guyi nezajímavé. Omezeného a agresivního, ale přesto hodného Stana Smithe mám mnohem radši, než dementního a sobeckého Petera Griffina. Další úžasnou a asi nejvýraznější postavou je mimozemšťan Roger, těžký kuřák, alkoholik a "drama queen", co rád a často mění identity. Další fajn věc je, že si to v každé řadě drží slušnou úroveň a zábavnost, což se o Family guyi říct nedá. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Poměrně pravidelně tento seriál sleduji v TV a počátečí zklamání vystřídávájí spíše smíšené pocity. Sem tam děj ujíždí až do obscnéností, jindy ryje do USA nacionlismu, aby jindy ten nacionalismus oslavoval. POměrně baví Klaus, ale i opilec Roger. Díly mám zatím tak půl na půl, kdy se někdy hodně bavím a jindy naopak nudím. Zvyšuji hodnocení z 2* na 3*. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Stejný styl humoru jako u Family guye. Prostě odreagovačka u které dostane vaše bránice zabrat ;) pro mně jedna z nejlepší scén je: když se rodina vrátí domu a na zemi jsou dvě zmlácený a svázaný holky (resp. holka a monstrum) a Roger (ufon) vše okomentuje pohým: Funny story. Nemůžu jinak než pět hvězd ;) ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • V každém openingu je jiný nadpis v novinách, které si Stan přibližně uprostřed znělky čte. (Martin_W)
  • Steve je karikatúra jedného z tvorcov seriálu Mika Barkera. (Vrtto)
  • Haylyina oblíbená kapela je My morning jacket. (Martin_W)

Reklama

Reklama