Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Mám radost že tento film vznikl, a jsem udiven jeho vysokou kvalitou. Příběh provází skvělá hudba, a nadšení těchto amatérských herců je více než zjevné, bylo to velice živé a pulsující, ani bych nevěřil že po Pánu Prstenů je možné takhle navázat na Tolkienův svět, a dozvědět se tímto způsobem více o Aragornových předcích. Protože tohle dílo nevzniklo pro peníze, ale z pouhého nadšení, tak hodnotím 95%. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Nudilo ma to oveľa viac než súperiaci tolkienovský fan film The Hunt for Gollum. Naozaj dobrá výprava, ale súhlasím s viacerými, že to začalo byť po čase príliš rozvláčne. Na Love... bola aspoň napínavá atmosféra, no tu z deja niekedy až prehnane razí určitá melodramatickosť (a to melodramatickosť nadbytočná, narúšajúca uveriteľnosť i inak zaujímavé momenty v deji). V každom prípade, pekný náhľad do toho, ako mohol vyzerať každodenný život preživších Arnorčanov dlhé storočia po páde kráľovstva, vrátane Aragornových rodičov. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský snímek o původu Aragorna nemůže konkurovat Jacksonově trilogii vůbec v ničem. To je bez diskuse. Ale i tak tu máme slušnou kameru, solidní střih, hodně vydařou hudbu, výborný námět, zdařilé masky i celkem povedeného trolla. Born of Hope hodně rychle osvětluje některé věci, námět je rozhodně zajímavý a určitě by si zasloužil velký rozpočet a celovečerní zpracování. Neurážející podíváná má k vydařenému bijáku daleko, přesto se musí ocenit snaha tvůrců a pro mě dobré ucházející osvětlení zrodu naděje. Slabší 3* ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, co se dá natočit prakticky bez peněz! BORN OF HOPE je asi 100x kvalitnější fanouškovský film, než Hon na Gluma. Film má atmosféru, herecké výkony jsou kvalitní, scénář je vydařený a hudební doprovod je bezchybný! Dokonce i paní Režisérka odvedla kus dobré práce. Hodnotím ho maximálním počtem hvězdiček, protože tohle dílo, hravě strčí do kapsy, spousty filmových slátanin s milionovými rozpočty!!! Kdyby to šlo, přidal bych šestou hvězdičku za nadšení pro Tolkienovo dílo! 5***** ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Síla legendy je meč o dvou stranách. Pokud se natočí alespoň trochu slušný film, síla Pána prstenů už tomu dodá patřičný dozvuk. Pokud se ale šlápne vedle, pád do propasti je pak daleko daleko hlubší. Arathornův příběh zachránila jednak zdařilá (vykradená) hudba a pak přidržení se reálií Jacksonova filmu. Je samozřejmě znát, že vše je levnější a "lacinější", ale příběhu to kupodivu zas až tak neubírá na síle. Pro fanoušky filmu to bude určitě fajn překvapení při čekání na Hobita a ti ostatní- těm to zase bude úplně fuk...75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Titul filmu Zrození naděje souvisí s Aragornem (Viggo Mortensen), protože právě jeho narození je nadějí na budoucnost. (ricky4)
  • Kate Madison, režisérka a jedna hlavních představitelek snímku, zastávala mnoho dalších funkcí při natáčení. Mimo jiné film produkovala a podílela se na scénáři či kostýmech. (gogos)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 25 000 liber. (ricky4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno