Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Některé fanouškovské projekty si zaslouží uznání i obdiv, mnohdy jsou na velice solidní úrovni – ovšem tady jsem dost na vážkách. Za vůbec nejslabší věc označím bohužel český dabing – moc se mi nelíbil i přes snahu jeho tvůrců, dále pak výběr představitelky hlavní hrdinky – nic moc, jinak to ovšem zas až taková hrůza nebyla. Akční pasáže (souboje) celkem dobré, skřeti taky nebyli špatní – to ten skalní troll – raději se nebudu vyjadřovat – nicméně to byl poloamatérský počin, který alespoň divákům nabídne Aragornovo zrození a patálie jeho rodičů i lidu…A režisérka se ukázala býti celkem dobrou herečkou – rozhodně byla pěknější coby hraničářka, než samotná hlavní hrdinka a matka Aragorna…50% ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Bohužel nefunguje zdaleka tak dobře jako Hunt For Gollum. Hlas vypravěčky až příliš podtrhuje, že vše, co se na obrazovce odehrává, není než obrázkovou ilustrací k jejímu vyprávění, v ději i dialozích převládá totální schematičnost (a není to ani zdaleka vina Mr. Tolkiena). Snahu o "Jackson feeling" oceňuji, ale třeba doslovná citace Boromirovy smrti už je moc... Má ale i světlé stránky (bitva o vesnici, hudba, Arathorn pro sympatický kukuč a hraničářka pro sympatickou... hraničářku). Třetí hvězdička je ovšem toliko za Středozemi, která má u mě v jakékoli podobě přivřené oko jisté. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jedna vesnice po druhé jsou likvidovány pod nájezdy skřetů - z jedné takové se jen tak tak zachrání mladá Gilraen se svými rodiči. I na útěku jsou ale skřety pronásledováni, a když už to s nimi nevypadá moc dobře, jsou naštěstí zachráněni skupinou Dúnadanů pod vedením Arathorna (Christopher Dane), syna Aradorova a dědice Isildorova. I v těchto temných dobách ale kvete láska, a i když královská linie visí na vlásku, naděje bude zachována ve spojení Arathorna s Gilraen a v jejich synovi - Aragornovi ... Pán Prstenů, ať již jako kniha nebo jako film, patří k mým nejoblíbenějším dílům vůbec - Tolkienovi se podařilo vytvořit dokonalý svět, ze kterého je stále kde čerpat. Tento film natočila skupina fanoušků v kulisách z Pána prstenů (samozřejmě za vydatné pomoci Weta Workshop) - což je samo o sobě již polovinou úspěchu. Sice je chvilkama znát mizivý rozpočet, ale od doby, co jsem viděl Tolkienova Hobita v divadle, tak jsem si jistý, že celá Středozem jde v pohodě ztvárnit i na dětském pískovišti. Co bych ale filmu vytkl je trochu plytký příběh (ono když je jasné, že Aragorn musí přežít, tak je těžko co vymýšlet) a taktéž někteří herci mi dvakrát nesedli (třeba paní Gilraen, že ano). Každopádně je ale skvělé, že takovéto filmy vznikají - aspoň člověk dokáže nějak překlenout to tíživé období mezi posledním Pánem Prstenů a očekávaným Hobitem... ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Ide o amatérsky film, čiže netreba čakať veľa. Avšak práve vtedy, keď nemáte očakávania prehnané, dočkáte sa veľmi pozitívneho prekvapenia. Ja som bol nadšený. Vkusné, nepokazené, neprehnané, jednoduché a zároveň krásne, vo svojej kategórii filmov (hovoríme stále o amatérskych) vysoko vyčnieva nad priemer. Príbeh Aragornovych predkov v skratke, prevažne prezentovaný rozprávačským štýlom. Viac, chceme viac týchto filmov! ;) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sláva Kate Madison! Realizace takového projektu ji musela sežrat obrovské množství času a prostředků... Na jednu stranu bych ocenil přístup k věci trošku víc... Testosteronový, přeci jen, ty kostýmy a chlapíci v nich navlečení ochotni vyblbnout se před kamerou k dispozici byli, zatímco takhle je klad na romantickou složku možná až moc velký. Závěrečný boj ve vesnici dokonce působil opravdu epicky a následující děj zas emotivně. Toho, že kulisy jsou ze tří domů a bojovníků je na každé straně maximálně dvacet si stejně ani moc nevšimnete. Jeden z nejlepších fan filmů všech dob, překonávající předchozí Lov na Gluma o půl námořní míle ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 25 000 liber. (ricky4)
  • Film se natáčel mj. v národním parku Snowdonia ve Velké Británii. (ricky4)
  • Kate Madison, režisérka a jedna hlavních představitelek snímku, zastávala mnoho dalších funkcí při natáčení. Mimo jiné film produkovala a podílela se na scénáři či kostýmech. (gogos)

Reklama

Reklama