Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli pátrání po tajemstvích knihy, kterou napsal jeho otec, se renomovaný psychiatr vzdává své akademické kariéry. Nechá se zaměstnat v ústavu, kde otec pracoval, a kde zřejmě čerpal námět pro sepsání této slavné dětské knihy. Doufá, že tam odhalí všechna její tajemství a i roli, kterou v ní představuje on sám. Dobrodružný výlet do minulosti začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vím, že na většině místech jen v téhle malé republice nikdy nebudu, natož na téhle planetě. Na jeden lidský život, na jeho délku je to nemožné. Co je ale na hlavním hrdinovi kladné, tak je ten fakt, že jde za tím, za čím by jiníé nešli. A my můžeme jít s ním. Jeho poutí. Koho tahle cesta neláká, ať se nedívá. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla v dabingu, což už samo o sobě smrtelně strhává zážitek (ve chvíli, kdy jsou postavy vzrušené, rozzlobené dabéři nejspíš usínají ve svých kukaních a těší se, až dokecají a půjdou domů). K herectví Iana McKellena je jeho hlasový projev nejdůležitější, takže rozhodně si sežeňte originální verzi. Když opomenu strašný sluchový zážitek, zbývá mi příběh, který je velice originální, propletený a sám o sobě by mohl tvořit další a další mytologii, ale něco mi v tom prostě chybělo. Mohlo to být klidně i o něco delší, abychom se s postavami více seznámili a oblíbili si je. Bylo to prostě jako sýrová pizza, na kterou někdo zapomněl nasypat sýr. Bylo to dobré, ale něco tomu chybělo, i když nedokážu slovy vyjádřit co. Jinak ale pěkný příběh s ústřední sympatickou trojicí (McKellen, Eckhart, Murphy), který neurazí. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Vystihující komentář: predators, T2, HOODY. Opravdu kouzelná hudba i celá atmosféra. Milé televizní překvapení, které mě svou nenápadností zaskočilo a ráda jsem film dokoukala. Mělo to opravdu své "čaro". Jen mě udivuje popůlnoční vysílací čas. Škoda, protože snímek má co nabídnout. A tak, když Nick Nolte obejme svého syna a krajina potemní, tušíte, co přijde a vy doufáte, že závěr bude opravdu z říše fantazie. A to se mi líbilo, racionální myšlení šlo na chvilku stranou a zůstala jen víra v pohádky a pěkné konce. V černobílý svět, kdy jde snadno rozeznat dobro od zla. Ve svět, kdy tatínky nezabíjí zakéřné choroby, ale hrdinské činy. 75% (Scénář i režie by chtěli ještě vypilovat.) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nebýt té kostrbatosti ve vyprávění, šel bych s hodnocením na plný počet. I tak je to film pozoruhodný. Film o lidské fantazii, která je neomezená, ale hlavně o touze po svobodě (pro nás, "postkomunisty" zvláště důležité). Lehce schizofrenní muž je vláčen po ústavech, aniž by někomu ubližoval. Má totiž velkou fantazii a žije v pohádce. Tím se liší a proto je ho třeba zavřít. Naštěstí potkává jiný, podobně "chorobný" mozek a ten celé jeho vyprávění zachytí v knize. Pohádce pro svého syna. Ten se pak v tomto filmu snaží rozuzlit tajemství této knihy. Tento film mě pobavil, proto 4*. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Obsadit charismatický hlas a výzor Iana McKellena do fantasy šmrncnutého projektu byl samozřejmě chytrý tah a sám McKellen dělá co může, aby jeho pojetí domnělého krále z fantaskní říše bylo co možná nejméně podobné jeho zásadní roli (pro žánr i jeho samotného), tedy Gandalfovi. Právě na něj jsem si ale při sledování filmu vzpomněl nejčastěji a celkovým vyústěním filmu zdál se potom docela zklamaný a snad i podvedený, protože podobný koncept předvedl už SVĚT PODLE PROTA, kde ty pocity byli velmi podobné, přesto film jako celek daleko lépe držel pohromadě a nebudil tak neodbytný pocit nekomletnosti. Nemůžu si pomoci, ale psychologické drama (navíc velmi dobře obsazené) mohlo přeci klidně dopadnout jako přiznaná fantasy, vůbec nic by se nestalo a zase by to bylo alespoň nějaké oživení. Překvapení tam, kde ho již člověk nečeká. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu má mladý Zachary (Ryan Drescher) hnědé oči, dospělý Zachary (Aaron Eckhart) je má modré (..Lucas..)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (..Lucas..)

Reklama

Reklama