Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle byla úžasná soutěž, kterou jsem úplně hltal. To napětí, ty úkoly, ty souboje,... Mazec. Měl jsem rád ty úkoly ve dvojicích, jak třeba stavěli na sebe kostky a komu to prvnímu spadne nebo kdo dýl udrží hořící papír... Co si vzpomínám tak mezi oblíbené úkoly patřilo prolezení takovou průhlednou různě zamotanou rourou. Supr. Mělo to prostě náboj a my to vykuleně sledovali. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pevnost Boyard vždy patřila mezi moje oblíbené televizní programy. Hnedka na začátku to nakopne znělka, která svou melodií doslova vybízí k prohlídce této překrásné pevnosti. A hle máme tu Paklíče, kterej se svazkem klíčů legračně pobíhá mezi zdmi bývalého žaláře. Ze shora to všecko šéfuje neoblomný otec Fura, který každý díl vysloví nějakou tu perličku. Pokáždé sem držel palce všem zúčastněným a poháněl je kupředu, né vždy se jim podařilo odnést pořádný obnos (někdy zlaťáky padaly pouze chviličku nebo vůbec), ale i tak má každý ze soutěžících na co vzpomínat. Zde, narozdíl od Xapatanu, bylo bezva, že se v každém dílu objevovaly jiné komnaty, čili to nebylo pořád na stejný brdo. Bylo toho opravdu hodně, co toho tato soutěž nabízela... Bohužel musím používat minulý čas. Rád bych se na nějaký ten dílek podíval i teď po letech, leč Boyard už nesplňuje současná kritéria pro průměrného televizního diváka, kterými jsou - stupidita, kýčovitost, shitovost a ordinacovitost v růžovost zahradost :o) Sorrry Mirrroslave :o))) ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Boyard mal nezameniteľnú dobrodružnú atmosféru, ktorú som už nikdy nepostrehol v iných súťažiach podobného typu. Záverečné odnášanie zlatých mincí spred pazúrov tigrov, ako aj rôzne fyzicky, psychicky, ale aj vedomostne náročné úlohy proste nemali chybu. Boyard som žral, už keď som ho objavil na nejakej satelitnej televízii a keď prišla slovenská mutácia, ťažko by ste hľadali šťastnejšieho týpka :) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Adventure soutěž nejlepší z nejlepších doprovázená fenomenální heroickou hudbou od Paula Koulaka (úvodní motiv je čistorudokrevná dokonalost). Výborný nápad, napětí, spád, dobré úkoly, otec Fura a k tomu samotná pevnost, z leteckého pohledu takový kamenný stadion v moři...paráda. Pro paascha: ano ano, je to věkem. Nicméně za ty vpomínky si malou neobjektivnost dovolím. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Z období kolem roku 1995 si nevzpomenu na oběd bez téhle soutěže. Jako malej smrad jsem měl nejraději to plazení se po válcích i ve válcích. Stařík v majáku byl trochu otravný a nudný, ale na vyhození svazku klíčů z okna, jsem se vždycky těšil. No a trpaslíci, kteří tam neustále pobíhali a kradli soutěžícím zlaté mince jsou taky nezapomenutelní. Obličej jednoho z nich mě straší dodnes. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Pred prvým vysielaním museli do pevnosti zaviesť elektrinu a pre televízne štáby s množstvom techniky inštalovali niečo ako ropnú plošinu. Správny celok, pod ktorý pevnosť spadá, každý rok investuje na opravy a údržbu niekoľko stoviek tisíc eur. V porovnaní s miliónovými ziskami, ktoré vytvárajú hlavne turisti, im to rozhodne nevadí. (Raccoon.city)
  • Otec Fura, v češtině nazývaný někdy také jako Furat, měl několik představitelů. V roce 1990 jej ztvárnil Michel Scourneau, v letech 1991 až 2001 Yann Le Gac a od roku 2002 Didier Hervé. (John Dunbar)
  • Od roku 2016 jsou v sále rady poprvé součástí skupinky maskovaných mistrů temnot také ženy. Jen připomeňme, že tajemní mistři temnoty, jinak také známý jako velmistři Boyardu se zahalení v tygří masce poprvé objevili už v roce 1995. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama