Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

danco123 

všechny recenze uživatele

Adrenalín, kus odvahy a kondícia, to všetko potrebujete k prekonaniu pevnosti Boyard. Túto reláciu som sledoval ako malý drobec a už vtedy ma neskutočne bavila. Neskôr reláciu stiahli z vysielania a ja som na ňu akosi pozabudol. Len prednedávnom som si na ňu spomenul a hľadal som, ako sa táto súťažná relácia vlastne volala. Našiel som ju a zistil som, že ju vysielajú na Prime a zato som neskutočne rád, pretože pri pozeraní tejto relácie sa mi oživili spomienky na detstvo. Je mi ľúto, že už nedávajú a nenakrúcajú takéto skvelé súťaže, ale radšej sa venujú takým hlúpostiam ako Bučkovci, Farma, atď., čo nemá takmer žiadnu úroveň. Smola, nezostáva mi nič iné ako pozerať len staršie reprízy. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Lepší soutěž než pevnost Boyard snad neexistuje! Výborné prostředí, nabité disciplíny a zajímavé hádanky. Jednou bych chtěl vyzkoušet na vlastní kůži, ale asi to nedopadne :D Momentálně jsou v TV nové díly a už to není ono, třeba otec Fura ( ten pravý ) mě tam osobně chybí, ale nic to nemění na mém hodnocení... 100% ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zpočátku výborná soutěž, která postupem času zdegenerovala v charitativní sbírku známých osobností. Výborný koncept, parádní a napínavé disciplíny, úžasná lokace. Jen slovní hádanky "otce Fura" a následné luštění správného slova byly opravdu nerozlousknutelným překladovým oříškem. Houpat se po létech na vlnách před touto pevností u La Rochelle byl neskutečně nostalgický zážitek. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Klasika (určitě nejen mýho) dětství. Dneska sem náhodou zmerčil jeden díl na Coolu a celej nadšenej sem očekával starší díly s Patricem Lafontem a Sophií Davant... dočkal sem se vola hrajícího na rádobyvtipnýho protivu a platinový blondýny s výstřihem až po pupík. Njn, už to neni co bejvalo, ale to z hodnocení vynechám a nechám si v paměti starší díly s myšlenkou dne otce Fourata. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, že tohle může někdo hodnotit záporně 1-2*. Tato soutěž patří mezi perly, co se kdy vysílaly! Jako malý jsem na tom vyrůstal a od té doby stále hledám, kde bych našel nové díly, které stále ještě ve Francii běží. Škoda, že žádná česká televize si soutěž nevezme pod svá křídla. Byli jsme u ní nalepení pokaždé, když ji dávali. Úkoly se s léty mění, ale fantastická hudba a skvělé celkové provedení zůstává. Jen škoda, že otec Fura už není ten stařík s parukou, ale nahradil ho někdo jiný. :-( ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Pevnost Boyard se nachází u západního pobřeží Francie v zálivu mezi ostrovem Olerón a ostrovem Aix. Byla vybudována, s několika pauzami, v 19. století na ochranu nedalekého města Rochefort. Na ostrově Olerón se nachází i městečko Boyardville, podle kterého se pevnost jmenuje. (Chuppa)
  • Nápad nechat skupinku soutěžících bojovat o hromadu zlaťáků dostal v roce 1990 proslulý tvůrce televizních her Jacques Antoine. (Olík)
  • Od roku 2016 jsou v sále rady poprvé součástí skupinky maskovaných mistrů temnot také ženy. Jen připomeňme, že tajemní mistři temnoty, jinak také známý jako velmistři Boyardu se zahalení v tygří masce poprvé objevili už v roce 1995. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno