Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie. Dejová linka je vystavaná umne, žiaden priamočiary lacný dej nehrozí, ale tiež to nie je ani nič komplikované, čo by sa nedalo pochopiť. Filmom vládne slušná atmosféra, ktorá pekne postupne graduje až do samotného finále. Aj koniec sa vydaril, slušne vypointovaný, niečo ako z pera Stephena Kinga. Čisto subjektívne, keby sa pridalo viac hororových prvkov, mohlo ísť o vynikajúcu atmosferickú pecku. Ale spokojný som aj tak. 70/100 ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Je milé vidět, že jsou chlapi z práce dobrá parta a při své údernické snaze pořádají dlouhé pauzičky na cigárko, vydatné svačinky, bouřlivé pracovní porady plné filozoficky zaměřeného slovního žonglování a vzájemně si šukají manželky, což obzvláště pročistí charakter a utuží každý dobrý soudružský kolektiv. Není divu, že potom kutají azbest v hnusném, depresivním, zchátralém blázinci na 130 procent! Člověk se u toho může večer po celodenním lenošení ve vlídné důlní štole příjemně nudit, aby se mu jeho úsilí nakonec přece jen vrátilo nastokrát, když už ani nedoufá. Dokonce může milosrdně přehlédnout i přítomnost toho zrzavého slizouna z Miami, který sice úžasně vyzpívá dvoučárkované C, ale jinak se tváří jako kdyby právě předákovi pomohl ústy pěkně po chlapsku od přebytků a váhal, zda polknout. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ke konci už dost překombinované a myslim si, že hlavní problém vidim v tom, že se dění odehrává během dne. Bál jsem se při jediné scéně a jen při dvou dalších jsem cítil mrazení v zádech. Herci nejsou nějak extra sympatický, ale vždycky budu mít radši bandu dospělejch chlapů v takovejch filmech, než teen osazenstvo. Nejvíc sympatickej mi byl Mike a myslim si, že i dialogy jsou napsaný solidně. Bohužel, ke konci to přestalo absolutně fungovat a z prostředí taky toho režisér moc nevytěžil. Možná je to i tou digitální kamerou. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tento snímek by neměl přehlédnout žádný fanoušek žánru. Trochu mě mrzí, jak někteří říkají, že je to zmatené a nepochopitelné, i když i já o jednu zvedám na plný počet až po druhém vidění, kdy je to vše o trochu jasnější, když člověk dopředu ví, jak to je a soustředí se na pojítka od začátku. Tento film buduje od začátku skvělou tísnivou atmosféru a i když člověk dlouho neví, co vlastně mu zde nesedí, moc dobrý pocit z toho nemá a to se nepustí až do konce, který já považuji za vynikající. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jó, laktační psychóza, to je svinská patálie, zvlášť pokud popadne chlapa a ten se rozhodne léčit v dávno uzavřeném cvokhauzu. Kvintet dělňasů a jejich mindráky v obrovské opuštěné budově, to je základ pro solidně napínavou podívanou. Tvůrci na to šli trochu jinak a méně drtivě, než bych čekala a doufala, ovšem ve výsledku musím uznale pokývat řepou - právě ta odlišnost dělá film výjimečným, takže nezapadne mezi obvyklé lekačky, vyvražďovačky a duchařiny. V průběhu sledování psycho-mysteriózního thrilleru se můžeme (a pravděpodobně úspěšně) dohadovat, komu ze zúčastněných nejvíc šplouchá na maják, ale hlavní roli stejně hraje atmosféra: prostředí rozlehlého blázince a jeho neveselá minulost. Z mnoha scén příjemně zamrazí, předvídatelnost zamrzí a nemůžu se zbavit dojmu, že potenciál byl o něco větší, přímo pětihvězdičkový, akorát to chtělo odlepit stažené půlky ode zdi, méně komornosti a kapku víc logiky. Přesto palec nahoru, vždyť ten film mě udržel vzhůru do pozdních nočních hodin, jakkoliv můj pochybný rozum velel "Session 9" vypnout, abych byla ráno v práci alespoň mírně použitelná. No, nejsem, snad mě šéf a kolegové nebudou rušit v dřímotě... 81% Mimochodem, trailer nedoporučuju, moc toho vykecá dopředu:-/. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2001 na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia. (Worry77)

Reklama

Reklama