Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

akisha 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným vyústěním nemám moc ráda, většinou mi to přijde jako podraz. Ale hororové napětí film rozhodně má. Patří do toho typu, který způsobuje nepříjemnou tíseň a nervozitu spíš než strach, za což můžou některé znepokojivé scény a hlavně pak znepokojivé vyústění. Jedna z mála rolí D. Carusa, kde mi nevadil. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Komentář s potenciálem ke spoileru. Vypadá to, že Brad Anderson se ještě tak nějak učí. Některé scény trochu postrádají dynamiku a dvě, tři postavy jsou dost schematické. Na druhou stranu například scéna kdy ten noctofob, nebo jak se ta nemoc jmenuje utíkal chodbou před zhasínajícími světly je skutečně šikovná, stejně jako příjemná absence lekaček a neuchopitelná atmosféra zla. Bohužel pro mě neskutečně těžko zkousnutelná digitální kamera (snad jediný film, který s ní dokázal imho dobře zacházet je Antikrist) bohužel na zážitku nepřidá a dojem lacinosti jenom umocní. Čtvrtou hvězdu tedy dávám za pointu, která díky zobecnění "zla" ("přebývám v každém slabém člověku") sice solidně vystavěný psychologický thriller promění zpátky na mysteriozní horor, ale i tak působí svěže. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Trochu težkopádně stravitelný film, který rozhodně není horrorem, jako spíš pomalu se rozplétajícím psychologickým thrillerem. Opuštěné rozhlehlé sídlo, zatuchlina jeho místností a temná zákoutí se nakonec na tváři filmu ani výrazně nepodílí. Děj si tak libuje ve vykreslování charakterů a stupňování napětí mezi jednotlivými postavami, které se ale projevuje mírným dojmem jednotvárného děje bez výraznějších, natož třeba děsivých momentů. A to nevyžehlí ani závěrečná pointa. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nechápejte mě s hodnocením špatně, dalo by se prakticky říct že film splnil mé očekávání, ale jen asi 4/5 své stopáže, to vyústění mi přišlo takové divné. Přitom jsem se tolik těšil na aspoň trošku toho nadpřirozena, bohužel režisér mé prosby nevyslyšel a tak film v posledních minutách místo aby gradoval tak spíše z mé hlavy postupně vyšuměl. Škoda, protože si nepamatuju kdy naposledy jsem byl takto napnutý i ve zdánlivě obyčejných scénách. Celým filmem se táhne takový hmatatelný strach a hodně hodně nepříjemný pocit. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ke konci už dost překombinované a myslim si, že hlavní problém vidim v tom, že se dění odehrává během dne. Bál jsem se při jediné scéně a jen při dvou dalších jsem cítil mrazení v zádech. Herci nejsou nějak extra sympatický, ale vždycky budu mít radši bandu dospělejch chlapů v takovejch filmech, než teen osazenstvo. Nejvíc sympatickej mi byl Mike a myslim si, že i dialogy jsou napsaný solidně. Bohužel, ke konci to přestalo absolutně fungovat a z prostředí taky toho režisér moc nevytěžil. Možná je to i tou digitální kamerou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Hroby na hřbitově a dveře márnice byly vyrobeny z polystyrenu. Márnice byla dávno vyklizena, a tak musely být přineseny rekvizity. (Verka13)
  • Téměř celý film byl natočen v administrativním komplexu Kirkbride v křídle F, ale mnohé scény byly natočeny v tunelech  na střeše a v křídlech B, C, D a E. (Verka13)
  • Scénář byl přesně napsán pro natáčení v Denverské státní nemocnici. (Verka13)

Reklama

Reklama