Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Parádní výprava a produkce, skvělé kostýmy, dobré válečné scény, krev, slušné obsazení a pěkná kamera. Bohužel příběhově to až taková paráda není, scénář mě moc nenadchl. Asi je to mojí neznalostí tématu, ale to jak vlastně Vladimír za celej film nic neudělá sám, vše za něj provedou, rozhodnou jiní, snad s výjimkou bitky na hradbách a nápadu s loděmi na souši, které mu ale ujedou..., spěchá na bojiště a nemá meč, tak se musí bránit kamenem... Mě ta postava byla čím dál tím nesympatičtější. Silné 3 hvězdy hlavně za skvělé řemeslo. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Vizuál je parádní - to bez debat. Vůbec celá technická stránka je skvělá, včetně castingu. Nevědět předem, že jde o ruský film (viděl jsem to s dabingem), myslel bych si, že jde o Hollywoodské áčko. Tady ale pozitiva končí a přichází to, s čím mají ruské filmy strašně problém (alespoň ty, co jsem v poslední době viděl). Špatná dramaturgie a neuchopitelnost děje. Vůbec už nevím, o čem to vlastně bylo, o co těm postavám šlo -co, proč, jak. Prostě tma. Jen se tam courali z lokace do lokace a tahali sebou nějakou ženskou... Tvůrci se měli soustředit radši na pořádný děj a ne na to, jak se v ultrazpomaleném záběru proletí slepice. Totálně zabité, škoda. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jak na více řádků nějak chytře napsat, že to byla píčovina? To je oříšek, co oříšek to je přímo kokosák na steroidech, ale tak my rákosky zvládneme vše, tedy i nadávat na Vikinga. Začneme příběhem. Žili byli tři bratři - jak díra do sněhu vychcanej Jaro/léto/podzim/Zima-polk , krutě tupej Oleg a prcající ééé prchající Vladimír. Oleg umí sice sejmout bizona, ale jinak natáhne bačkory asi do deseti minut od začátku a to ještě mega trapnou smrtí, že být tam, tak chčiju smíchy, co to bylo za debila. Takhle jsem si tu scénu pustila 3x a ve zhuleném stavu dostávala kolosální záchvat smíchu pokaždý, když žuchnul z tý lávky. No to je fuk, zbejvaj dva bráchové. Ten co polyká roční období stejně často jako mrdku spolubojovníků a utečenec, bastard, znásilňovač, budoucí bratrovrah, kozomrd, budoucí křesťan a vůbec ultra čurák Vláďa, kterej dorazí se svojí armádou cca pěti vikingů. Jo a nějakou holotou z okolí. Dělá si nároky na spojení s jedním vocasem (ne, že by ho chtěl píchat do prdele, chce se s ním spojit proti JLPZ-Polkovi) a co je lepší pro utužení dobrých vztahů, než svatba s vocasovou blonďatou dcerkou, která během filmu ukáže vše a má tak jediná moje sympatie? Buddhožel, blondýna ho nechce, Vláďa se nasere, pozabíjí vocasův lid, bloncku, před vocasem a jeho manželkou, vopíchá a pak je sejme. Jí řekne, že jí bude milovat a hned máte romantiku jako hrom. Chvilku na to lstí sejme i Polikače a zůstává tak sám. Jenže okolí ho místo jako borce vidí jako kolosálního trapáka, levobočka, holou prdel a tak podobně. Vláďa si tak chce lidi získat stejně jako politici před volbama a když to vezmu kolem a okolo tak kromě akčních scén je to celý tak strašně debilní, že kdybych si těch 133 minut strkala ovladač do prdele a pálila se žehličkou na blizně, tak to bude větší zábava. Jedna hvězda za blonďatou kurvu a tomu, kdo vybral do hlavní role přitepleně vyhlížejícího Vláďu přeju kopanec do koulí kanadou. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Na docenenie potrebujete tak akurátnu mieru znalosti Nestorovej kroniky. Nie veľa aby vám nevadili snahy vybieliť zločiny fornicatora maxima tým, že to za neho urobili iní a nie málo aby ste chápali kto je kto a prečo robí čo robí a prečo je tam kde je. Vizuálno a výprava na výbornú, politično skôr súčasné ako autentické. 8/10 P.S. Na druhýkrát to dáva oveľa väčší zmysel. A aby ste pochopili historickú posadnutosť Rusov Krymom - tak Korsuň je na Kryme. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Subjektívne film trvajúci asi 5 a pol hodiny. Ale to je jediná chyba, ktorá sa mu dá vytknúť, ovšem, keď sa nebudeme baviť o historickej presnosti. Pokiaľ ale nemáte čo a chcete zabiť čas, máte radi históriu, nahé ženy, bradatých mužov, mŕtve kone a všade striekajúcu krv, môžem len odporučiť. Výprava je fajn, celý film je prakticky jeden veľký súboj, dozviete sa niečo o vládcoch Kyjevskej Rusi a očarí vás tá ruská špinavosť a kostýmy. 4 z 5 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Kostýmoví dizajnéri v rámci príprav na film navštívili viacero miest a krajín ako Čínu, Indiu, Fínsko, Švédsko, lotyšskú metropolu Riga či bieloruský Minsk. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)

Reklama

Reklama