Reklama

Reklama

Casablanca

  • USA Casablanca (více)
Trailer 3
USA, 1942, 102 min

Obsahy(1)

Noční podnik Café Américain v Casablance, který vlastní Rick Blain, je jedním z mála podniků, kde se i za druhé světové války dají bez problému sehnat padělané pasy. Právě kvůli falešnému pasu sem přichází Victor Laszlo a Ilsa, milenecký pár prchající před fašistickým gestapem. Blain však v Ilse poznává svou bývalou přítelkyni a tato láska je brzy vzkříšena. Blain chce s Ilsou uprchnout, ale zjišťuje, že již asi není schopen pravé lásky. (Pannonia Ent.)

(více)

Zajímavosti (154)

Banshee (2013) (seriál)

  • V posledním díle druhé série Job (Hoon Lee) pronese po přestřelce v kostele s nádechem ironie větu „This could be a start of a beautiful friendship", v překladu "To by mohl být začátek krásného přátelství“, což je narážka na slavnou poslední scénu filmu Casablanca (1942), kterou ve filmu pronesla postava Humphreyho Bogarta. (Aere)

Chuck (2007) (seriál)

  • V seriálu je několik odkazů na slavný film Casablanca (1942). Například hlášky "...will always have Omaha", "I think this is the beginning of a beautiful friendship" a "We'll always have Paris". V jednom z dílů dokonce Ellie Bartowski (Sarah Lancaster) prozradí, že je to její oblíbený film. (Vacablatna)

M*A*S*H - Radarova zpráva (1973) (epizoda) (S02E03)

  • Při milostné scéně Hawkeye (Alan Alda) lze slyšet song „As Time Goes By“. Jedná se o jazzovou píseň napsanou Hermanem Hupfeldem v roce 1931 pro broadwayský muzikál „Everybody's Welcome“. Píseň se proslavila ve filmu Casablanca (1942) společnosti Warner Bros. v podání Dooleyho Wilsona a od té doby se stala charakteristickou melodií Warner Bros., která se používá v produkčních logách na začátku mnoha filmů Warner Bros. (sator)

M*A*S*H - Jak jde čas (1983) (epizoda) (S11E15)

  • Název epizody vychází z písně „As Time Goes By“, známé z filmu Casablanca (1942). Samotná píseň byla složena 11 let před uvedením filmu a byla použita v mnoha dalších filmech a televizních pořadech. (sator)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama