Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se nechali nalákat účastí Anistonky, tak jste přehlédli, kdy tento film vznikl. V té době běželi Přátelé teprve čtvrtou sezónu a Jenn byla ráda i za epizodní filmové role....jako třeba tady. Ústřední postavou je programátor, který je americkou optikou looser... neambiciózní, líný...velmi nespokojený s prací v korporátu. Tvůrci předběhli dobu....prý má dnes takový přístup většina mladých. Nicméně ve všem ostatním na filmu zahlodal zub času. Vtipných pasáží moc není a když, tak je ocení spíš starší ajťaci, nebo zasloužilé kanclkrysy...ti budou nejen u scény s tiskárnou souhlasně kývat hlavou. Ale kdoví...možná panují takové...úchylně korporátni poměry dodnes. Nicméně snaha tvůrců toto prostředí kritizovat vyznívá pokrytecky, odsouzení pokusu okrást firmu zase nevěrohodně a způsob jakým se vše vyřeší, je velmi kostrbatý, plytký... . Tvůrce měl věnovat víc pozornosti zábavnosti, trochu víc přitlačit na pilu a vybodnout se na linku s přítelkyní a především hypnoterapeutem...ten zlom se dal odůvodnit elegantněji. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jeden šéf vyžaduje po zaměstnancích "ozvláštnění" (to slovo je boží :D), druhý když po někom něco chce a vyžaduje neustále opakuje větu: "Mohl bys dohlédnout na to... (že přijdeš v sobotu do práce? Jo a dohlédneš prosimtě na to, že přijdeš i v neděli? :D). To jsem fakt chcal smíchy. Ty tři kamarádíčci z práci byli také super, hlavně s Peterem byla sranda. Rozhodně se nejedná o intouškou zábavu, ale o nenáročnou komedii, u které se zasmějete. A u těch, co jí neocení dohlédnu na to, aby se nad sebou zamysleli! ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "korpo-bizar-komedie". Cast se opravdu povedl. Kdo stravil aspon nejaky cas v korporatnim open space pekle, uzije si o neco vice. Pokud navic ocenite i vyborny soundtrack plny hip-hopovych klasiku ala Geto Boys a par dalsich muzikalnich tresnicek ci necekanych kombinaci, neni co resit... :) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jak jednoduché :) Podle mě přesná vize cca roku 1999, kdy všichni sedí jen ve svých kukaních, s nikým nekomunikují a všichni svoji práci nesnáší :) Je to skvělý film :) Takový lehký, ale přitom pojednává o tom, co všechno se změní, když člověk změní pohled na svět, aniž by o tom sám věděl :) Jen by mě zajímalo, co se stane ve chvíli, když potká někoho, kdo luskne? ;) Nejvíc mě bavil prudérní šéf, který si to vše skvěle užíval a Stephen Root v roli Miltona byl bombastickej :) Koupila bych mu k narozeninám stovku červených sešívaček :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dobrá premisa, trošku vlažné provedení. Office Space neútočí žádnými bombami smíchu ani gagy, či hláškami, jež by fungovaly samostatně vytržené z filmu, ovšem ve svém souhrnu do sebe zapadnou pěkně. Vyjadřování některých postav je zábavné (a originální), Ron Livingston si roli flákače evidentně užívá, opět však musím zdůraznit, že žádný zázrak... Celkově decentní, svižná a lehce nadprůměrná komedie, kterou lidi, nepracující jako kancelářské krysy, pravděpodobně brzo vypustí z paměti. 6/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)

Reklama

Reklama