Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejenže jsem se u týhle komedie výborně pobavil, ale zároveň mě utvrdila v tom, že již před dávnými léty (i když jsem začal poměrně pozdě, tušim, že někdy v druhý polovině prvního stupně základní školy) jsem se vydal na správnou cestu, když jsem místo zodpovědnýho makání začal všechno flákat, jelikož tenhle film ukazuje, že jedině tak se dá někam dostat. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem strávil v open space, poté jsem odešel protože jsem měl pocit že mě jednotvárná práce ubíjí a kdysi jsem se pokoušel sbalit servírku. Do nitra hlavního hrdiny se tedy dokážu vžít dostatečně. Ale ani tak mě tahle komedie nepobavila. Možná ani neměla, protože skutečných prvoplánových vtipů je v ní jen minimum. Scénář jde cestou sarkastického nadhledu a absurdních situací prožívaných s vážnou tváří, což není nutně špatná cesta, jenže konkrétně tady často vede do ztracena. Office Space (český překlad názvu je vážně zlo) postupem času získal kultovní statut a nedivím se, protože některé (asi tři) hlášky jsou nezapomenutelné. Zbytek mi z hlavy vymizel po pár minutách. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní vyobrazení ducha doby: rok 1999, programátoři ve svých buňkách, nesmyslná práce, otravní šéfové... Matrix? Skoro. Office Space měl premiéru jen měsíc před Matrixem a jeho zachycení konce století se od toho v Matrixu vůbec nijak neliší, ta paralela je zjevná. Jenom Office Space se vydal cestou komedie, zatímco Matrix je akční sci-fi:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví práce, tak s ní mám seknout? Když mě nebaví platit účty, tak to nemám dělat? A když mě nebaví nechat se obsluhovat od Jennifer Aniston, tak s ní mám skočit do postele? No, tak já si to rozmyslím, protože mne práce baví, účty platím s velkým potěšením, ale ta Jennifer mi přeci jen trošku nedá spát. Než dojdu k nějakému smyslplnému závěru, tak musím konstatovat, že se mi právě zhroutil můj životní sen o práci kancelářského úředníka s vlastní sešívačkou, ale to nic nemění na tom, že šéf Bill Lumbergh se svými tisíci variacemi na téma "Myslíš, že bys mohla zařídit, aby ses otočila?" mne neskutečně bavil. I Peter byl při ignorování svého šéfa zábavný, jeho odposlouchávající soused Lawrence neměl chybu, ale z hlediska celku mi to čekání na dobrý fór chvílemi přišlo nekonečné. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príšerná rádoby komédia, ktorú sa mi podarilo dopozerať iba s maximálnym vypätím síl. Pekelne nudná, úboho nevtipná a žiadny zmysel nedávajúca sračka, bez štipky logiky alebo nadhľadu. Takýto imbecilný scenáristický kŕč bez hlavy a päty, ktorý akože coolersky a vtipne spolucíti s ľuďmi nenávidiacimi svoju prácu, by som doma zbúchal na kolene za jediný večer. Tento typ trápneho a rutinne zrežírovaného utrpenia čas od času zachraňuje aspoň herecké obsadenie, čo v prípade hentýchto odpudivých úbožiakov neplatí. Jediné, čo ma úprimne pobavilo, je slovenský preklad, ktorý je fakticky serióznym kandidátom o titul najdebilnejšie preloženého názvu všetkých čias. Velebnosti, jdu blejt... (1/10) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)

Reklama

Reklama