Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (438)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle dneska točí? Opravdu to připomíná to nejlepší z raného Cronenberga. Vincenzo Natali má koule ukázat to, co by jiné filmy považovaly za cudné a nemorální + podobný love triangle tu snad ještě nikdy nebyl. Povedený experiment. Kdo mi ale dělá starosti je Rob Roy. Naposledy to byla Neytiri, dneska Dren, příště snad 10letá holčička v metru? ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Partnerská krize, rodičovská úskalí, mateřství, kariérismus, opakování zažitých vzorců, Freud... to všechno umně zabalené do multižánrového fláku, který dokáže být cronenbergovsky úchylný a tělesný, a zároveň spielbergovsky podivuhodný a poutavý (anebo E.T. potkává Mouchu). Pak je tu ten jeden makrodetail na oko, v němž se zrcadlí otevírající se vrata od stodoly a dovnitř vcházející postava... záběr dost podobný tomu, co se o dva roky později objevil ve Spielbergově Válečném koni... náhoda? Navíc... Dren je co designu i ztvárnění naprosto parádní. Jednoznačně Nataliho nejlepší film ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je tenhle film vysoko zdviženým, varovně hrozícím ukazovákem, že lidi nemají fušovat Stvořiteli do jeho zaměstnání, nebo si to ukrutně odserou! Ale já ty vědce chápu, vždyť kdo by nechtěl stvořit párek sračkoidních mazlíčků s léčivým potenciálem nebo si od slepičky vychovat vlastní škorpiodinoségru, případně anatomicky zajímavě přizpůsobenou (píchací a píchatelnou) švagrovou? Závěr jsem jaksi nepobrala (kde se tamten z ničeho nic vzal?!), strach se nekonal a jakkoliv uznávám Brodyho herecké kvality, sympatický je mi zhruba jako zanícený beďar na choulostivých místech, takže jaksi nejsem psychicky schopná přehoupnout čtyřhvězdičkovou laťku. Ale film je to zajímavý, ohmatané téma posledních let je podáno relativně neotřele, divák má příležitost se hluboce zamyslet nejen nad pokrokem a morálností, efekty jsou na úrovni a navzdory předvídatelnosti jsem se nenudila. 68% Nejsem zas tak prudérní malarkeydní cimprdlich, abych tady zhnuseně házela odpady pro pár úchylných scén a sestřelila tím vyloženě myšlenkově podnětný zbytek i dobré filmové řemeslo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na jeden večer, kdy nic lepšího na hororo-scifo poli se nenajde, člověk od toho nic nečeká a je zrovna v benevolentním rozmaru, se to dá. Vyskytuje se tu klasickej zádrhel, kdy obsah, plakát i název evokujou scifi-horor o mutantovi a ve výsledku se jedná o dost divnej rodinnej film s mutantem, kterej - a je možno to brát jako SPOILER - za celej film prakticky nikoho nezabije, a když už, tak tomu není věnovaná moc pozornost, a film, kde je mutant a nikoho nezabije, je prostě tak trochu mimo. KONEC SPOILERU. Není to ale zas taková nuda, film je to celkem zajímavej, herci patří k těm lepším, i ta herečka, co hrála mutantku, byla dobrá. Takže není vyloučeno, že to může někoho zaujmout ještě víc, než mě. (A naopak). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Malinko zvrácené rodinné sci-fi o výchově později incestně smýšlejícího mutanta odsýpá poměrně zábavně, v první polovině jsme okouzlováni vizualizovanými možnostmi, které skýtá genetické inženýrství, v druhé půli dal zřejmě scénárista a réžisér v jedné osobě průchod svým divokým představám a zatímco on zřejmě zpracoval Oidipovský komplex, tak jeho spoluscénáristka šla do toho Elektřina , popř. si mohli zkusit oba to druhé, co já vím. Každopádně byl samotný závěr jedním z těch nejúchylnějších vyznění jinak mainstreamového filmu, co se dá vidět. Celkově šlo o příjemně zábavnou záležitost na zabití času. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Oči dospelej Dren (Delphine Chanéac) sú skutočne herečkine. Priestor medzi jej očami bol digitálne rozšírený, aby vytvoril tento zvláštny efekt. (belinko)
  • Napriek tomu, že vo filme stvárnila náhradnú matku a dcéru, Sarah Polley je v skutočnosti o 2 mesiace mladšia ako Delphine Chanéac. Obe herečky sa narodili v roku 1979. (belinko)
  • Filmový kritik Richard Roeper prohlásil, že je to nejhorší snímek roku 2010. (Terva)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama