Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (438)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Úlet, tak to mám rád. Jedná se sci-fi drama o rozkošném párku vědců, kterým se pokoutně podaří ve špajzu stvořit divokej mixík člověka a jakýhosi podivnýho zvířete. Rozmilou potvůrku si osvojí a rozhodnou se ji vychovat, což při rychlosti jejího růstu není až takový problém. To by ale starej nesměl byt prase, stará by nesměla byt žárlivá stíhačka a ratolest by nesměla byt predátorská svině s xichtem anděla. Jako je to blbost, sci-fi no, ale mě to víc než bavilo. Finále je pak už vygradované do slušnýho sci-fi hororu. 75% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Cyrille Aufort: 1. Splice ,2. Fred Meets Ginger ,3. Birth Scene ,4. Elsa's Theme ,5. Examining The Baby ,6. Dren Is Sick ,7. The Award Winner Is... ,8. Fred And Ginger Destroy Each Other ,9. Taking Dren To The Van ,10. Arrival At The Farm ,11. Alone In The Barn ,12. Dren Grows Wings ,13. The Cat ,14. Dren's Tail ,15. Observing Dren ,16. Love Scene ,17. The Burial ,18. Male Dren ,19. Epilogue And End ,20. Night And Dren - Vertigosound Orchestra, ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úplně špatné to nebylo, pákrát jsem si dokonce (příjemně) vzpomněl na Scottova Vetřelce nebo Mouchu, EXistenZ či Nahý oběd od podivína Cronenberga, ale ten nápad, že vědec s vědkyní začnou mutanta naprosto nezodpovědně vychovávat jako vlastní dítě, jsem opravdu strávit nedokázal. Příšerka pak může vypadat sebelépe (a špatná rozhodně nebyla), jenže když tomu, co se děje ve filmu, člověk prostě ani na chvíli nevěří, je všechno zbytečné. Dvě a půl hvězdy. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako odlehčenou Godzillu - genové pokusy, zdrhne jim to a bude zabíjet lidi. Ne, není to akční. To, co stvoří, budou dál zkoumat. A člověka jako já, který není proti klonování, film trochu nahlodá, je vážnější. Jen jsem čekal jiný vývoj před samotným závěrem, to mě trochu mrzí. # Tvůrce nechal otevřenou cestu k pokračování, uvidíme... # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 2 | napětí 4 | pustil bych si znovu 5 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Malinko zvrácené rodinné sci-fi o výchově později incestně smýšlejícího mutanta odsýpá poměrně zábavně, v první polovině jsme okouzlováni vizualizovanými možnostmi, které skýtá genetické inženýrství, v druhé půli dal zřejmě scénárista a réžisér v jedné osobě průchod svým divokým představám a zatímco on zřejmě zpracoval Oidipovský komplex, tak jeho spoluscénáristka šla do toho Elektřina , popř. si mohli zkusit oba to druhé, co já vím. Každopádně byl samotný závěr jedním z těch nejúchylnějších vyznění jinak mainstreamového filmu, co se dá vidět. Celkově šlo o příjemně zábavnou záležitost na zabití času. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Vlasy Vincenza Nataliho počas natáčania zošediveli, zrejme preto, že išlo o tak vyčerpávajúce natáčanie. (belinko)
  • Zkratka vývojové společnosti ve filmu je - NERD. Českým ekvivalentem tohoto výrazu je slovo „šprt“. (Nathaniell)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno