Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (438)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

On to je opravdu tak trochu spletenec poměrně laciných žánrových motivů a la Mutant, ambiciózních vědců a snahy udělat z toho pulpového tématu něco, co se tváří seriózně a stojí bezmála na půdě artu. Musím říct, že mě tahle symbióza moc nepřesvědčila, ona ta mutantka vypadala dost brakově a všechny ty sexuální vztahy mezi hlavními protagonisty byly tak nějak laciné. Je to ale slušně herecky obsazené, se zajímavou trikovou stránkou, nicméně Cronenberg kdysi točil podobné filmy zajímavěji, úchylněji, provokativněji. Celkový dojem: 55 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, co mají společného 15ti-letá dívka a 16ti-letý chlapec, kteří si dopřejí v keřích za diskotékou sex trvající 35 vteřin i s rozepínáním poklopce a neetický experiment dvou nezodpovědných vědců? Za 9 měsíců, či dříve z toho může vzniknout uvřískaný, věčně hladový kazišuk, co přinese kupu starostí a obrátí všem dosavadní život naruby.. No, a zrovna tady ti dva vědátoři stvořili hybrida Sinéad O´Connor a vánočního krocana, co si na hlavu narazil Mr.Bean a ten sebou přinesl typické rodinné problémy jako zmatené dospívání, soulož s otčímem, změna pohlaví, Oidipův komplex, soulož s matkou, otčímvražda a tak dále, však to znáte z domu.. Nataliho film není žádný zázrak, ale nelze mu upřít neortodoxní námět i zpracování, z kterého musí mít třeba takový Cronenberg dozajista radost. Ti inženýři zmítaní mateřskou touhou si ale měli jako první raději pořídit psa.. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela slušný kousek o pokusech s DNA a hraním si na bohy. Adrien Brody se přesně hodí do takových filmů, kde je třeba diváka trochu potrápit a atmosféra je více méně skličující. Rozhodně to není žádné světoborné dílo, které vás posadí do židle a zůstanete sedět s otevřenými ústy. Své kouzlo ale má a diváky si určitě najde. Výborné odreagování na nudný večer. 65% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine to má zopár mimóznych (najmä sexuálnych) bizarných scén, ale je to béčko z roku 2009 so všetkým, čo k tomu patrí. Viem si predstaviť zopár režisérov, ktorí by z toho v osemdesiatych rokoch urobili mimóznu plastelínovú zvrhlosť. Takto je to na mainstream sa hrajúci thriller s nevkusným CGI a fádnou kamerou. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nataliho štýl mám rád, ale tento podivný hybrid mu nevyšiel. Akoľvek sympatická je mi snaha dostať z béčkovej zápletky niečo viac, pár dobrých scén ešte fungujúcu atmosféru nevytvorí. Naviac ak miesto znepokojenia a hlbšieho zamyslenia výsledok občas vyvoláva skôr neveriaci údiv a nechcený úškrn, niekde asi bude problém. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Vlasy Vincenza Nataliho počas natáčania zošediveli, zrejme preto, že išlo o tak vyčerpávajúce natáčanie. (belinko)
  • Dren (Delphine Chanéac) v celém filmu vysloví pouhá dvě slova. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama