Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené béčko pro ty, kdo mají rádi silniční humor (spíš než horror). O nějaké atmosféře strachu se v případě auta-démona (které vidí doslova rudě) nedá mluvit, legrace je to ale obstojná. Tvůrci rozhodně dokáží udržet napětí víceméně až do konce. Tu čtvrtou hvězdičku jsem si neodpustila - je za roztomilé zrychlování čehokoli kdekoli se to hodí, takže auto místo aby působilo děsivěji (což byl záměr), vypadá víc jako hračka s přetaženým pérkem, zato čiperně běhající policajti jsou mňamózní. Alespoň se do té televizní stopáže vejde víc děsu, no ne ;) ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu odvážnější počin a nenechte se zmást, The Car není špatný film, jen selhává v rovině akčních scén, v nichž není nic vidět a celkově dobrý střih a kamera tady nepochopitelně selhávají. Scény, v nichž vraždící vůz koná jsou bezkrevné, a to doslova, a zabíjejí veškerou průběžnou snahu o naléhavou atmosféru, jakkoliv je téma vraždícího auta přitažené za vlasy. Ale mohlo to fungovat, nebýt zmíněného a pár naivních scén, které se těžce tlučou s jinak reálně se tvářicím vším ostatním. 60% P.S. A všimněte si, jak moc se někdy James Brolin podobá Christianu Baleovi :-) ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla bomba, neskutečně natočený horor o vraždícím autě poháněné zlým duchem, které kosí na koho narazí. Navíc to má naprosto temnou atmosféru a dokonalou hudbu. No prostě klasická 70. léta v plné palbě, kdy vzniklo neskutečné množství kvalitních hororů, které hrály především na atmosféru a přesně to je tento případ. Mám nutkání dát plnej počet, ale něco málo tomu ještě chybělo, ale spokojenost je rozhodně na místě a pokud někdo chce vidět opravdu parádní atmosférický horor tak by tento kousek rozhodně neměl vynechat. Tohle jsou prostě 70. léta v plné palbě, přesně tak jak je máme rádi. ()

ondrach 

všechny recenze uživatele

Super film, bohužel scénáristé byli u psaní konečné části asi unavení, a proto je konec filmu nesmírně primitivní a nudný. Celou dobu jsem čekal, kdo že to auto řídí, měl jsem tip, že některý z policistů, když vědělo o všech hlášeních a vždy stihlo ujet. Auto mohlo být v pohodě řízeno vysílačkou (mohlo mít kamery) a to jsem si myslel celou dobu a doufal, že se na konci ukáže viník. Bohužel... Hodnocení 4,2 ()

choze 

všechny recenze uživatele

"See Utah and die." Výrazně slabší odpověď na o šest let starší Duel (a možná i na Čelisti) a mix dvou typicky sedmdesátkových brakových subžánrů - carsploitation a hororů o vzbouřeném něčem se zábavně blbým (ďábelské vraždící auto), ale vážně pojatým námětem, leč bez zajímavějšího děje, postav, nebo mytologie ústředního zla. Přesto si to čas od času zopakuju, protože titulní auťák mě svým designem i oranžově filtrovaným pohledem zevnitř fascinuje. A úvodní vražda cyklistů a honička se zmasakrováním policajtů jsou fajn. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama