Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemný nenáročný automobilový horor :-D Auta nepokládám za zrovna hrůzu nahánějící hororové záporáky, ale tohle se mi líbilo. Je to pěkně natočené, je to napínavé, blbé a naivní tak akorát v míře ... u mne spokojenost. Horror movie of the year ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King sa ku snímku "Auto" vyjadril týmito slovami: "...film v druhej polovici upadne do nenápadnej nádejčiny toho typu, kedy si môžete vkľude chodiť prikupovať popcorn, pretože viete, že auto zasa nejakých desať minút nezaútočí. No je v ňom nádherná úvodná scéna, v ktorej auto prenasleduje dvoch cyklistov. Keď sa ku nim blíži, nepravideľne na nich jačí klaksónom, až ich nakonec zrazí. Na tejto scéne je niečo čo vyvoláva hlboké, takmer primitívne znepokojenie z áut, do ktorých sa hermeticky zatvárame a stávame sa tak anonymni a možno aj vrahmi." *** ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I zvěstovali filištínští, že v poušti zjeví se černý ďáblův kočár, jehož duše nezničíš a šťávy nikdy nedojde..“ (Starý zákon, Exodus, verš 06:66) a já říkám, pusťte ho po zimě na české silnice plné děr - to ho zkrotí.. Rozkošné, staromilně naivní béčko o dvoustopém zabijákovi ze satanova autoparku, jenž rozpoutá carmaggedon v jednom pouštním vidlákově a přitom zcela nerespektuje pravidla silničního provozu. Teda až na značku "Zákaz vjezdu motorových vozidel" před branami hřbitova.. Marně sháním domácí předělávku "Stalinův rudý kočár blaženosti" z roku 1978, kde soudruh Vasil Bilak za volantem červené Tatry 603 masakruje nekomunisticky smýšlející buržoázní verbež potulující se po českých okreskách.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Auto skvělý, klakson božskej a herci slušný, bohužel příběh je trošku málo napínavej, i když je teda pravda, že jakmile se objeví auto a začne hrát ta božská zneklidňující hudba, tak to má fakt koule, ale mimo tyhle scény je to chvílema nuda a taky trošku zamrzí odfláknutý přejízděcí scény. Ale díky střídmý délce, několika vychytaným scénám a častýmu objevování auta na scéně se jedná o fakt dobrej starej horor, kterej i v dnešní době dokáže vyvolat slušnou atmosféru strachu ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Filmy o vraždídích autech jsou nepočetný, ale překvapivě kvalitně zastoupený subžánr. Spielbergův Duel patří k tomu nejlepšímu co kdy bylo v moderních hororech natočeno, a Christine od Carpentera sice nedosahuje kvalit špičkových filmů tohoto režiséra, ale nároky na solidní horor splňuje vcelku s přehledem. Auto, jehož název je zhruba stejně inovativní jako jeho scénář, je z téhle trojice suverénně nejslabší, ale ani zdaleka není špatné. Kombinuje to lepší ze Spielbergova Duelu, s tím lepším ze Spielbergových Čelistí. Jenže Elliot Silverstein je stotřetí v žebříčku nejlepších židovských režisérů Hollywoodu, zatímco Steven Spielberg je devátý. Rozdíl v kvalitě je tedy propastný. Zážitku to naštěstí zase tak moc neublížilo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama