Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný thriller, který je konzumovatelný především díky Clivovi Owenovi v hlavní roli, slušnému tempu a několika zdařilým momentům. Seriálová hvězda Jennifer Aniston je překvapivě nevýrazná a zaměnitelná. Film se dá pojmout jako scénáristické cvičení plné dějových zvratů, které se dají rozdělit do dvou skupin. Ty první jsou pro fanouška žánru snadno předvídatelné a klišovité, ty druhé nečekané, ale o to nedůvěryhodnější a nepravděpodobnější. Divákovi zvyklému používat mozek začnou potom vrtat hlavou otázky typu: "Jak je možné, že...?", případně "Jak věděl, že..?" Celkový dojem: 50%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý "old school" thriller, který nejednou překvapí. Z počátku standardní podívaná, kterých vidíme v tv produkci desítky se přibližně v polovině filmu promění ve spádovitý thriller, který narozdíl od Zeleného pekla s šokujícími pointami funguje. Clive Owen předvádí určitě svůj nejlepší herecký výkon (stejně tak ve Spojenci), jeho charakter je uvěřitelný, Jennifer Aniston se snaží seč může a vůbec mi nevadila. Ostatní už tak dobře nehrají, ale nic nekazí a příjemně se na ně kouká. Postavy se všeobecně chovají tak nějak reálně a přirozeně. Tak dobře zvolený hudební doprovod a dobrý zvuk nejsou u podobných filmů standardem. Technická stránka filmu je na stejně vysoké úrovni, jako vše ostatní. Viděl jsem nesestříhanou verzi, možná proto, možná taky ne, se mé hodnocení trošku liší od většiny. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve filmu se objevuje tolik filmových klišé známých ze sta jiných filmů, až to bolí - cizinec ve vlaku/nemocná dcera/falešná milenka/napravený černoch/neúprosný černošský policista atd. Nechápu, proč se hlavní herecké trio rozhodlo v něčem takovém hrát. Z celého filmu vyplývá opravdu jen jedno ponaučení - nebuďte nevěrní :-)))! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na zajímavej románek. Vše ale nabralo jinej směr. Rozbitej obličej zřejmě nebude Owenovým největším problémem ..... . Děj filmu je prostý a ve skutečnosti je síla v jeho realističnosti. Aspoň se to tak z počátku zdá. Když přijde řada na dějové zvraty, nestačíte se divit. Díky nim to nabere ,,šťávu“. A taky díky tomu, že C.Owen, V.Cassel jsou v pohodě. J.Aniston je zase celkem ,,dobrá“ baba, takže ji jsem ochoten odpustit i ten stále stejnej ,,hereckej“ výraz. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller postavený na smršti silných zvratov, z ktorých niektoré sú prekvapivé, niektoré nedôveryhodné a príliš účelové, niektoré veľmi dobré a ten posledný zbytočný. Pre menej skúseného diváka, ktorý nemá zmapovaných všetkých jeho žánrových súrodencov, isto silný zážitok. Sám musím priznať, že ma vtiahol a nepustil. Ale iba na tých 100 minút. Jeho živostnosť je minimálna. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Okrem amerického štátu Illinois prebiehalo natáčanie aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)

Reklama

Reklama