Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že to bude až príliš bazírovať v noirovskej štylizácii a vykrádať Double Indemnity, tento mix je však veľmi vkusne namiešaný, takže to ani zďaleka nevyzerá ako nejaký povrchný neo-noirovský pastiš (tj. chvalabohu to nerežíroval DePalma). Atmosféra rozhorúčenej Floridy dokonalo rozpaľuje dychberúcu Kathleen Turner, dialógy sú rezké ako v klasikách hard-boiled literatúry a vedľajšie role sú fantasticky obsadené. Navyše mám rád noirovky s "happyendmi", takže prižmúrim oko nad tou lenivo vyrozprávanou záverečnou vysvetľovačkou, nad ktorou sa je lepšie hlbšie nezamýšľať. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Chválím herecké výkony, i když William Hurt byl chvílemi značně nevýrazný a Kathleen Turner, kdybych byla chlap by na mě asi moc nefungovala ( i když co já vím co funguje na chlapy, že?) . Pak chválím výrazný hudební motiv a sálavou atmosféru, kdy člověk úplně cítí ten horký vítr, který rozeznívá zvonečky na terase. Film ozdobil Mickey Rourke - zamlada fakt hezkej chlap. Ale že bych z toho nadšením nespala, to zase ne. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hutný krimi thriller s hlavně v začátku intenzivním sexuálním nábojem, ve kterém exceluje Kathleen Turner jako svůdná děva s povahovými vlastnostmi kudlanky nábožné. Srovnání s Basic Instinctem je na místě, ale ten se přeci jen rozjede mnohem rychleji, takže Body Heat hodnotím o stupínek hůře. Kathleen Turner začala s velkým hraním celkem pozdě, ale i tak byla neskutečná kost. 75% ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nádhera, čistá nádhera, tenhle film. Miluju 80. léta. Ženy v hedvábných halenkách s nadýchanými, jemně zvlněnými vlasy, splývajícími jim kolem ramen, lesklými rty a výrazným líčením očí, chlapi s delšími vlasy a knírkem a zastřený mlžný opar kolem toho všeho. Matty je překrásná žena, svůdná, vtipná, nebezpečná, Ned je zase chlapák, blonďák, se kterým touha přímo cvičí. I běžný kuřák by asi po dotočení tohoto filmu přišel o plíce, ale ty cigarety tam prostě patří. Kouří tam prostě všichni, ve vzduchu se nevznáší jen kouř z cigaret, ale sluneční paprsky svítí prudce do oken, padá mlha, soumrak, vítr si pohrává se zvonícími ozdobami na terase opuštěného domu. Ve vzduchu je cítit touha, vášeň a nebezpečí. Opravdu skvělý film, snový, skoro až nereálný, ale já právě tenhle druh filmů mám děsně ráda. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavo napísané i zrežírované, zároveň nasnímané, ale najmä zahrané skvelými hercami- Hurt s Turner sú excelentní, ako vystrihnutí z legendárneho filmu-noir Poistka smrti, a presne v takomto duchu je spracovaný tento napínavý thriller so šialenými zvratmi na konte. «Zručne im sekunduje Ted Danson, čo sa pohybuje, ako tanečník Fred Astaire» . To znamená, že je tu kúsok vkusného humoru, no popri ňom sa postava pochybného právnika Neda Racineho postupne prepadáva do čoraz hlbšej, temnej priepasti, z ktorej sa len tak nevyhrabe, lebo mu poriadne HRABE z novej známosti s kočkou a nymfomankou Matty Walker ho spája intenzívny vzrušivý SEX, či „čo je muž ochotný urobiť pre ženu” ? Áno, prijíma jej ponuku na učinenie jedného kriminálneho skutku, ktorý nebude môcť vziať späť... Budú v ňom namočení až po uši, a čo sa bude diať potom, nechám na fantázii diváka. _ Debutuje nielen Kasdan, ktorý po prvý-krát režíruje, ale aj herečka Kathleen Turner, ktorú si isto pamätáte z nasledujúcich dobrodružných dobrodružstiev s Mišom Douglasom v Honbe za diamantom+za klenotom Nílu. Tu je strašne SEXY, čo definitívne zistil i Ned, inak vyzlieka sa veľmi často, nebojí sa odvážnych scén, provokuje svojou vizážou zvodnej manipulátorky, keď si tohto „obetného baránka” obmotáva okolo prsta. = Sledovanie Body Heat je vskutku vkusnou štúdiou... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama