Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Juto 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie pre mňa. Preto, aby ste si užili viac túto paródiu, pomohlo by poznať filmy ako „Utečenec", ale aj „Na sever severzápadnou linkou", „Casablanca“, „Titanic“ a mnoho, mnoho ďalších filmov, klasických aj súčasných. Čím viac ste vo filmoch oboznámení, tým viac vás tento film rozosmeje. Keďže som filmový nadšenec, veľa týchto gagov sa mi prepojilo a vďaka nim som sa pri sledovaní tejto frašky s Leslie Nielsen skutočne dobre bavil. 6/10 ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem tenhle film strašně žral, stejně jako všechny parodie s Leslie Nielsenem. Tehdy jsem se většinu filmu smál, nezastavitelný proud ztřeštěných gagů, kdy nás nenechají ani na chvíli vydechnout mě zkrátka dostal. Teď ale když se dívám po dlouhé době tak mi bohužel víc než dost vtípků připadá trapná a už mě to zdaleka nebaví tak jako dřív. Takový Agent WC40 je i po těch letech zábavnější, tady dávám pouze 2* za povedené vtípky jako hláška "Tvoje lži jsou průhledné jako salám v igelitovém pytlíku" :). ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fenomenální houslista Ryan Harrison (Leslie Nielsen) je obviněn (samozřejmě neprávem) z vraždy Hibbinga Goodhuea (Michael York) a odsouzen k několikanásobnému trestu smrti. Náhodou jeho vězeňský autobus havaruje, a poté, co Ryan jen tak tak unikne téměř jisté smrti před šíleným vlakem, vydává se najít skutečného vraha. Po stopách se mu ale vydává seržant Fergus Falls (Richard Crenna), který bere dopadení uprchlíka za otázku své cti... Leslie Nielsen přesně tak, jak ho máme rádi - a nic dalšího netřeba psát. Utopenec (stejně jako Bláznivé střely či Agent WC40) se bere na paškál spoustu známých i méně známých filmů (zajímavý je např. odkaz skrytý v samotném jméně Uprchlíka), a (povětšinou) vtipně je paroduje - většinu fórků sice bylo možné vidět už někde jinde, ale to určitě nebrání tomu, že se budete od začátku do konce řehtat jako pominutí... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná parodie, která se ale zdaleka nevyrovná Žhavým výstřelům či Bláznivé střele. Některé scény jsou velmi povedené jiné se příliš nepovedly. Leslie Nielsen se doslova pro tenhle žánr narodil. Moc se mi líbil Richard Crenna v roli detektiva :). Klasická oddychovka na dlouhá odpoledne....... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi táto paródia moc nepáčila, ale teraz, na druhý krát je to lepšie a slušne som sa bavil, aj keď som si vedomý viacerích trápností, ktoré sa vyskytujú. Nemám rád vtip nasilu, teda keď tvorcovia už nevedia ako rozosmiať, ale zase veľa vtípkov bolo vydarených. Dejovo je to také obyčajné, ako sa na paródiu hodí. Lieslieho zase až tak moc nemusím, ale beriem, pobavil ma tentokrát. Je to celkom vydarená nenáročná zábava, ktorú môžem odporúčiť priaznivcom paródií či komédií. K vyššiemu hodnoteniu toho chýbalo viac. 68% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)

Reklama

Reklama